PSD si UDMR pledeaza pentru trecerea de la sistemul de vot uninominal cu reprezentare proportionala, in vigoare astazi, la sistemul mixt, adica uninominal cu compensare pe lista de partid. PDL sustine ca uninominalul merita o sansa, dar ca "sunt si altii, o pondere insemnata, care doresc intoarcerea la votul pe lista". PNL imbratiseaza azi sistemul refuzat in 2008: uninominal majoritar in doua tururi. Vezi detalii aici.

Cristian ParvulescuFoto: HotNews.ro

Presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu, a discutat online cu citotorii HotNews.ro despre modificarea sistemului electoral. Cele mai bune intrebari vor fi preluate in emisiunea Discutia de Luni, difuzata de HotNews.ro si RFI incepand cu ora 19.00 si realizata de Dan Tapalaga.

Nota redactiei:

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori. Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate Cele mai bune intrebari vor fi preluate in emisiunea Discutia de Luni, difuzata de HotNews.ro si RFI incepand cu ora 19.00 si realizata de Dan Tapalaga.