Consilierul prezidential Eckstein Kovacs Peter si-a anuntat oficial, sambata, candidatura la presedintia UDMR, spunand, la sedinta Adunarii Generale a reprezentantilor UDMR Cluj, ca doreste sa fie "alternativa" la actuala conducere a Uniunii, relateaza Mediafax.

Peter-Eckstein-KovacsFoto: HotNews.ro

"Daca nu as crede ca am sanse, nu as candida. Se prefigureaza ca va candida actualul presedinte sau cineva agreat de actuala conducere, de actualul presedinte. Mesajul meu este clar: eu sunt alternativa, eu sunt schimbarea. In cadrul comunitatii maghiare este o dorinta de schimbare, pentru ca trendul pe care merge UDMR in momentul de fata este unul nu de crestere. Eu mizez pe cei care vor schimbare", a spus consilierul prezidential.

Eckstein Kovacs Peter a precizat ca are cateva puncte clare in programul cu care va candida si a dat asigurari ca va duce o politica astfel incat sa asigure o reprezentare cat mai plenara a comunitatii maghiare din Romania, in primul rand in Parlament.

"Cu organizatiile civice, care au si scopuri politice, e nevoie de o mai mare deschidere si eu o voi avea. De asemenea, in relatiile cu partidele din Romania si Ungaria este loc de o deschidere mai mare, de o colaborare mai ampla din punct de vedere organizatoric", a spus candidatul la presedintia UDMR.

Potrivit acestuia, daca UDMR sustine autonomia Tinutului Secuiesc, este nevoie sa se puna accent mai mare pe politica si politicienii locali, respectiv regionali, iar pentru organizatiile Uniunii din Secuime si pentru liderii lor trebuie asigurata o mai mare independenta in a stabili scopuri.

El a subliniat ca, pe langa sprijinul Platformei Liberale din UDMR, pe care o conduce, si pe sustinerea UDMR Cluj, mai conteaza si pe sprijinul altor filiale judetene ale Uniunii, pe care nu le-a nominalizat insa.

La Adunarea Generala a reprezentantilor judeteni ai UDMR Cluj au participat circa 140 de delegati, printre care si deputatii Mate Andras, Palfy Zoltan si Koto Joszef.