"Dupa vreme rea, vine si vreme buna. Catre partea buna ne indreptam acum", a afirmat sambata premierul Emil Boc, referindu-se la situatia economica a Romaniei. "Cu pomana si cu intins mana nu se poate la infinit si sa speri si sa ai si performante", a spus seful Executivului, citat de Mediafax. Boc s-a declarat convins ca "au inceput sa apara primele semne de sanatate in economie". Presedintele PD-L se afla la Bistrita, unde participa la alegeri in cadrul filialei locale a formatiunii democrat-liberale.

Emil BocFoto: HotNews.ro

Iata cateva dintre declaratiile facute de Emil Boc, potrivit Mediafax:

  • daca Romania ar fi urmat, in 2009 si in 2010, politicile Guvernului liberal, era de mult in prapastie si in faliment. In vremurile bune, s-au cheltuit toti banii si s-a lasat si tara intr-un deficit urias. (...) Sunt 11 miliarde de euro care au fost irositi. Daca mergeau in investitii si locuri de munca, traversam mai usor perioada de criza. Si a trebuit sa luam niste masuri ca sa reducem deficitul excesiv
  • ne amintim fiecare dintre noi de o vorba de cand eram fosti elevi, studenti si primeam de la parinti o suma de bani. Ii dramuiam asa incat sa rezistam si sa nu ne intindem mai mult decat aveam sau, daca doream mai mult, astfel incat sa putem rezista. Cu pomana si cu intins mana nu se poate la infinit si sa speri si sa ai si performante
  • Sa consumam cat producem si banii pe care ii imprumutam sa-i ducem spre dezvoltare, spre investitii care sa ne creeze posibilitatea sa producem mai mult, ca sa putem da mai mult. E o cale sanatoasa pe care au urmat-o toate tarile din lume care au avut prosperitate

Potrivit Agerpres, Boc a spus si ca "daca Romania nu face un pas inapoi, nu cade in populisme, daca nu face aceste greseli, nu va avea probleme in 2011 si pe viitor. Pericolele n-au trecut, ele inca exista, dar daca nu cadem intr-o patima a populismului, atunci nu vom avea probleme in perioada urmatoare", declarandu-se convins ca "au inceput sa apara primele semne de sanatate in economie".

Premierul a facut referire si la perioada guvernarii liberale, spunand ca atunci "s-au vandut iluzii" si au fost date legi "care au incurajat nemunca si smechereala", nominalizand in acest sens dublarea salariilor si pensiile speciale.

Emil Boc a facut aceste declaratii in cadrul Consiliului de Coordonare Judetean al PDL Bistrita-Nasaud. La sedinta participa 400 de delegati din tot judetul care isi aleg liderul, dar si Biroul Permanent Judetean (BPJ). Singurul candidat la sefia filialei este actualul lider, deputatul Ioan Oltean.

Din partea conducerii centrale a PDL participa presedintele partidului, Emil Boc, dar si Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, ministrul de Interne, Traian Igas, ministrul Muncii, Ioan Botis, vicepresedintele Senatului Petru Filip, Daniel Buda, George Scripcaru.