Opozitia trebuie sa combata Legea salarizarii unitare prin toate mijloacele, inclusiv prin depunerea unei motiuni de cenzura la angajarea raspunderii Guvernului pe acest proiect, a declarat, vineri, presedintele Senatului, Mircea Geoana, citat de Agerpres: "M-am uitat putin pe lege azi si este evident o lege care trebuie combatuta prin toate mijloacele. Motiunea de cenzura, cred eu, va fi anuntata in zilele urmatoare de Opozitie", a spus Mircea Geoana, adaugand ca lucreaza deja la redactarea textului acestei motiuni.

Guvernul a inaintat Parlamentului, joi dimineata, proiectul de lege-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si proiectul de lege privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, in procedura de angajare a raspunderii, dupa ce documentul fusese adoptat in sedinta de miercuri a Executivului.

"Premierul Emil Boc solicita presedintelui Camerei Deputatilor si presedintelui Senatului ca, impreuna cu Birourile Permanente, sa stabileasca programul de desfasurare a procedurilor parlamentare necesare in vederea angajarii raspunderii Guvernului pe cele doua proiecte de lege", au cerut reprezentantii Executivului.

Si purtatorul de cuvant al PSD, deputatul Radu Moldovan, a anuntat, vineri, ca social-democratii intentioneaza sa depuna motiune de cenzura in urma asumarii raspunderii Guvernului pe legea salarizarii, potrivit Mediafax.