"Ma scoate pe mine - europarlamentar, cu mascati, din sediul PRM, vagabondul, betivul asta nenorocit de Basescu? E o chestiune de principiu - daca ne face noua asa - un partid europarlamentar, biroul meu de europarlamentar... Daca unui partid de 4 ori parlamentar si acuma europarlamentar i se intampla asa ceva, va dati seama ca astia (din justitie - n.red.) omoara oameni cu zile?" a declarat, vineri dimineata, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, la o zi dupa ce partidul a primit ordin de evacuare in urma unei hotarari a Judecatoriei Sectorului 1 prin care s-a incuviintat executarea silita a PRM. Vadim Tudor a anuntat, inca de joi, ca formatiunea sa nu va parasi imobilul din Str. Emile Zola nr. 2.

C.V. TudorFoto: Agerpres
  • "Pe Basescu nu l-a bagat nici Sarkozy in seama, da te bag io, Traiane! Mafia imobiliara ia sediul PRM, partid de 4 ori parlamentar si acum europarlamentar (...) Se ocupa de PRM si de Vadim Tudor (justitia, n.red.) (...) va trebui sa avem o discutie despre caracatita din justitia romana. Daca unui partid de 4 ori parlamentar si acuma europarlamentar, va dati seama ca astia (din justitie - n.red.) omoara oameni cu zile", spune liderul PRM.
  • "Fostul sediu PRM a fost demolat de catre mafia imobiliara, iar Guvernul Tariceanu ne-a dat sediul asta si ne-a asigurat ca nu sunt probleme. Acum, mafia imobiliara, cu acte false, ia sediul PRM", a adaugat el.

PRM a atacat cu recurs hotararea judecatoreasca data pe fond, in prima instanta, privind cererea de retrocedare a imobilului, de Judecatoria Sectorului 1, la Curtea de Apel Bucuresti, sectia Contencios Administrativ.

Liderul PRM a afirmat ca a fost personal la ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, pentru a discuta situatia procesului care vizeaza retrocedarea imobilului din Emil Zola.

"Ne pot evacua cu acte false. O minciuna ca asta nu credeam ca sunt capabili mafiotii in Romania, dar ce fac ei cu cabinetul meu de europarlamentar care se afla in acest sediu? Nicaieri in lume nu se mai retrocedeaza in natura, si inca dupa 21 de ani", a aratat Corneliu Vadim Tudor.

Potrivit afirmatiilor sale, ministrul Predoiu a fost foarte receptiv, dar i-a spus ca acest subiect nu depinde chiar de el, ci de Consiliul Superior al Magistraturii, care exercita controlul asupra magistratilor incorecti.

Vadim Tudor a aratat ca atat Predoiu, cat si secretarul de stat Lidia Barac "si-au facut cruce amandoi" ca se incearca sa se faca o evacuare fara o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Presedintele PRM a mai spus ca Predoiu a vorbit, la randul sau, cu Florica Bejinariu, presedintele CSM. "Dupa doua-trei zile ne-am vazut si cu ea", a spus el, adaugand ca i-a dat acesteia o copie a dosarului din care reiese ca "s-a gresit adresa".

De asemenea, presedintele PRM a sustinut ca detine documente de la Arhivele Statului care dovedesc ca sediul partidului din strada Emile Zola nu a apartinut niciodata lui Andrew George Caranfil, caruia RA-APPS i-a retrocedat imobilul in data de 3 martie, ci a apartinut de drept Mariei Wolf, de la care a fost nationalizat in anul 1959.

El a prezentat, joi, presei o hotarare judecatoreasca data in anul 1959, de Tribunalul Popular al Raionului IV Stalin, prin care imobilul din Strada Zola nr. 2 era trecut din proprietatea Mariei Wolf in proprietatea statului.

Vadim Tudor a declarat ca Andrew George Caranfil a avut o proprietate in Modrogan 17, care se afla in prezent "in parcul PDL".

Pe de alta parte, liderul PRM a sustinut ca, din informatiile sale, Andrew George Caranfil ar putea sa nu mai traiasca, fapt care schimba datele problemei. "In numele cui vorbesc avocatii acestia infractori pentru dreptul de mostenire?", a adaugat europarlamentarul.

* La inceputul lunii martie 2010, Regia Protocolului de Stat a notificat Partidul Romania Mare ca sediul formatiunii, de pe strada Emile Zola din Bucuresti, urmeaza sa fie retrocedat proprietarului, fiul arhitectului Gheorghe Caranfil, atribuirea unui nou sediu urmand sa fie luata in considerare numai dupa ce PRM isi achita debitele.

* PRM a preluat vila RA-APPS, in regim de inchiriere, in ianuarie 2008, dupa ce cladirea in care se afla sediul central al partidului, de pe strada Georges Clemenceau, a fost de asemenea retrocedata.

* Spre deosebire de vechiul sediu, cu un etaj, mansarda si 15 camere, vila de pe strada Emile Zola are 17 camere, doua gradini interioare cu fantani arteziene, dulapuri ornamentale mascate in peretii coridoarelor, scara interioara finisata cu piatra si balustrada de lemn de stejar sculptat.

* Cabinetul presedintelui Corneliu Vadim Tudor este lambrisat in stil englezesc, iar sala de conferinte include candelabre art-nouveau de alama si bronz.

* Directorul organizatoric al PRM declara pentru Mediafax la momentul preluarii noului sediu ca renovarea imobilului, construit in anii '30 pentru directorul unei mari intreprinderi, a durat sase luni si a costat partidul peste 200.000 lei.

* Situatia sediului PRM din strada Emile Zola a reprezentat unul dintre motivele invocate pentru excluderea din partid a lui Lucian Bolcas, acuzat ca nu a aparat corect interesele partidului in disputa pentru pastrarea vilei.