Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, la Strasbourg, ca din punctul sau de vedere "este extrem de dificil de inteles cum intr-o saptamana decizia Curtii Constitutionale (CCR) s-a schimbat radical" si a adaugat ca opozitia va merge mai departe cu motiunea de cenzura pe asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei.

"Noi luam act de decizia CCR dincolo de faptul ca e extrem de dificil de inteles cum intr-o saptamana lucrurile se schimba atat de radical in conceptia CCR. Cel mai important lucru pentru noi este sa dezbatem cat mai rapid si sa adoptam legea de la Senat", a spus Ponta, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, ratiunea va impune fie respectarea legii adoptate la Senat, fie imediat dupa caderea Guvernului Boc "abrogarea legii pe care actualul guvern doreste sa-si angajeze raspunderea". Legea pe care Guvernul Boc vrea sa-si angajeze raspunderea este o lege "foarte proasta" si nu are decat un singur scop - de a pastra UDMR in coalitia de guvernare si de a politiza ceea ce a mai ramas de politizat in sistemul de educatie, a subliniat Ponta.

Intrebat daca opozitia va continua demersul privind motiunea de cenzura pe marginea asumarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, Ponta a precizat ca PNL si PSD vor continua in acest sens.

"Nu se pune problema, mergem mai departe. Un guvern care merge pe o procedura gresita si declarata neconstitutionala, evident ilegala, si care nu are ca scop un sistem de educatie mai bun, ci pastrarea unor voturi in coalitie, trebuie sanctionat. Trebuie folosita impotriva unui asemenea guvern orice arma pe care Constitutia ne-o pune la dispozitie", a afirmat el.

Liderul PSD a aratat ca aceasta motiune de cenzura trebuie sa reprezinte un mesaj foarte clar ca opozitia nu se da batuta in fata abuzurilor premierului.

Intrebat de situatia in care presedintele Traian Basescu va promulga Legea pe care Guvernul isi asuma raspunderea, Ponta a raspuns ca nu trebuie creat un subiect inainte sa existe acest subiect. "Obligatia noastra este in primul rand sa sanctionam acest Guvern", a mai afirmat Ponta.