Coalitia aflata la guvernare a preluat din nou majoritatea in Comisia de munca a Camerei Deputatilor, PDL avand in prezent 13 reprezentanti, iar UDMR doi, dupa ce, in septembrie, cand se discuta tot Legea pensiilor, opozitia obtinea cele mai multe locuri, informeaza Mediafax.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 173 de voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si o abtinere, un proiect de hotarare prin care se suplimenteaza numarul de membri ai Comisiei de munca de la 22 la 31.

Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, plenul a aprobat, marti, ca din Comisie sa faca parte deputatii Nicolae Banicioiu (PSD+PC), Lucian Nicolae Bode (PDL), Tinel Gheorghe (PDL), Cornelia Brindusa Novac (PDL), Cosmin Mihai Popescu (PDL), Gelu Visan (PDL), Samoil Vilcu (PDL) si Pal Arpad (UDMR).

Astfel, Comisia are in componenta, in prezent, patru liberali, noua social-democrati, 13 democrat-liberali, doi reprezentanti ai UDMR si doi independenti.

Propunerea de suplimentare a numarului de membri a fost avansata de PDL si UDMR, iar liderul grupului PDL, Mircea Toader, a motivat-o prin invocarea volumului mare de proiecte de legi care trebuie dezbatute de comisie.

Tot atunci, Toader a propus, din partea PDL, patru deputati - Lucian Bode, Gheorghe Pogea, Valcu Samuila si Cosmin Popescu - care sa suplimenteze numarul de membri ai Comisiei.

Inaintea propunerii de suplimentare a numarului de membri, PSD si PNL detineau majoritatea in Comisia de munca.

Aceasta comisie urmeaza sa intocmeasca raportul la cererea de reexaminare a Legii pensiilor.

PSD si PNL au votat, luni, in Comisia de munca din Camera Deputatilor, la reexaminarea Legii pensiilor, un amendament comun, care prevede ca varsta standard de pensionare este de 60 de ani pentru femei si 64 de ani pentru barbati. Deputatii coalitiei parasisera anterior sedinta Comisiei.