Elena Udrea nu crede ca laudele pe care i le-au adus colegii de partid la alegerile de duminica - "inteligenta", "frumoasa", "motorul unei generatii", "Kill Bill al politicii" - sunt exagerate. "Poate cei de la televizor gresesc si colegii au dreptate", a spus ea, la RFI, intr-un interviu in care a precizat ca e putin probabil sa candideze la Primaria Capitalei, in 2012.

"Cei care nu ar fi avut cuvinte de lauda la adresa mea probabil ca nu au venit. Este normal sa exprime cuvinte de apreciere si sa motiveze votantii sa-si exprime un vot pozitiv, ca doar acesta a fost scopul prezentei lor acolo. Deci nu mi s-a parut exagerat", a precizat proaspatul presedinte al PDL Bucuresti.

Ea s-a intrebat de ce ar fi mai credibili moderatorii de emisiuni "decat colegii care lucreaza de ani de zile cu mine": Poate cei de la televizor gresesc si colegii au dreptate.

Elena Udrea considera putin probabila o candidatura a sa la primarie: "E putin probabil ca eu sa fiu candidatul la primaria Capitalei, in 2012. Vasile Blaga de departe are sanse sa castige alegerile din 2012. Ar putea candida Negoita, Boagiu sau Cristian Preda. Nu este exclus sa candidam cu cineva din afara partidului", a precizat ea.

Ministrul dezvoltarii crede ca Vasile Blaga are sanse mari sa castige o noua competitie in fata lui Sorin Oprescu, in conditiile in care a intrat in cursa din 2008 cu o luna inainte de data alegerilor si nu a mai avut timp sa recupereze. "In momentul acela a castigat demagogia in fata profesionalismului. Dar eu cred ca dupa patru ani de mandat Sorin Oprescu, Vasile Blaga de departe are sanse sa castige alegerile din 2012".

Elena Udrea a precizat insa ca nici nu exclude candidatura sa la Primarie: "Nici nu exclud, dar eu sunt o persoana realista, nu am ambitii inutile. Vreau sa fac politica si sa ramana ceva in urma mea, de asta imi si place atat de mult ministerul, munca pe care o fac la acest minister. Deci fara sa exclud din start aceasta posibilitate, pot sa spun ca e putin probabil ca eu sa fiu candidatul din 2012".