Pe acordurile melodiei "We are the champions" si coplesita de laudele colegilor, Elena Udrea a fost unsa presedintele PDL Bucuresti. La eveniment a participat toata spuma democrat liberala care s-a intrecut in spech-uri care mai de care mai elogioase la adresa acesteia. "Soarele PDL", "frumoasa", "motorul unei generatii", " inteligenta", "un veritabil Kill Bill al politicii romanesti" sunt doar cateva din adjectivele adresate de pedelistii zelosi proaspatului sef al PDL Bucuresti, temperate doar de avertismentele lui Cristian Preda si Vasile Blaga. Desfasurarea democrat liberalilor a avut ca scop crearea unei imagini de unitate si eliminarea oricarei urme de indoiala ca exista lupte interne in partid si tabere care se lupta pentru functii.

Elena Udrea si Raluca TurcanFoto: Hotnews

Elena Udrea si-a facut aparitia la eveniment insotita de Emil Boc si de toti liderii conducerii centrale. Incolonati in spatele premierului si a Elenei Udrea s-au aflat Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Liviu Negoita, Sulfina Barbu, Valeriu Stoica si presedintii organizatiilor de sector. Singurul care a "deviat" din coloana a fost Adriean Videanu care a intrat printre delegati si strans maini si a facut glume. La eveniment au fost invitati de onoare presedintele UNPR, Gabriel Oprea si europarlamenatrii Cristian Preda si Elena Basescu.

Toata spuma democrat liberala, incepand cu presedintele Emil Boc, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Ioan Oltean, Raluca Turcan, de la lideri de organizatii ca Gheorghe Stefan, Gheorghe Falca si terminand cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase au tinut discursuri pentru a evidentia faptul ca in PDL este pace si nu exista lupte interne pentru putere si influenta.

Primul la microfon a fost invitatul de onoare, presedintele UNPR Gabriel Oprea care a si deschis seria laudelor la adresa Elenei Udrea. "Faptul ca doamna Elena Udrea candideaza e cea mai vie dovada a curajului si a responsabilitatii in politica. Este printre cei mai seriosi, cei mai eficienti, cei mai muncitori oameni pe care i-am intalnit, indiferent ce s-ar scrie in ziare Ascensiunea sa politica nu s-a bazat doar pe vorbe, ci si pe fapte. V-o spune un om care n-o lauda nici pe maica-sa daca nu merita. Alegerea sa va reprezenta un pas spre reforma si un pas inainte pentru Bucuresti. O sustin cu toata credinta in ceea ce si-a propus", si-a clamat Oprea sustinerea pentru Elena Udrea.

Discursul liderului UNPR a dat tonul unui potop de laude, toate canalizate catre Elena Udrea. Astfel, vicepresedintele PDL, Ioan Oltean, a declarat ca, odata cu venirea acesteia in organizatia de Bucuresti, "va rasari soarele pentru PDL" iar, Cristian Boureanu a catalogat-o drept "motorul unei generatii". Daca vicepresedintele Raluca Turcan o vede pe Udrea razboinicul PDL, "un veritabil Kill Bill al politicii romanesti",Teodor Baconschi se declara vrajit de farmecul acesteia.

  • Ioan Oltean: Soarele rasare de mult timp pentru intreaga Romanie de la Bucuresti. A fost un timp cand a rasarit si pentru PDL tot de la Bucuresti. E timpul sa rasara din nou. Sunt sigur ca prin alegerea noului presedinte organizatia va redeveni soarele PDL. Sa dea Dumnezeu sa fim intotdeauna la guvernare si intotdeauna cei mai buni!
  • Cristian Boureanu: Este pentru prima oara cand organizatia PDL Bucuresti este condusa de o femeie. Partidul a venit intotdeauna, iar Elena Udrea este motorul unei generatii si reprezinta femeile curajoase care muncesc si care sunt chemate sa dea ora exacta in politica romaneasca
  • Raluca Turcan:  Evident ca avem cu totii asteptari pentru a da ora exacta in Romania de aici, de la PDL Bucuresti. Ma bucur sa fiu astazi alaturi de colegii mei, dar in special alaturi de Elena, care si-a asumat o misiune grea, insa o misiune pe care sunt convinsa ca o va duce la bun sfarsit pentru ca are toate calitatile. Are forta, are energie, are curaj si, uitandu-ma la ea, nu ma pot abtine si trebuie sa spun ca poate fi un veritabil Kill Bill al politicii romanesti, pentru ca, cu cat mai multi adversari politici va avea, cu cat mai grele vor fi luptele electorale, cu atat cresc sansele ca Elena Udrea sa ofere o victorie spectaculoasa
  • Teodor Baconschi: Eu, Elena, sunt foarte bucuros sa lucrez cu tine. Trebuie sa faci eforturi monumentale ca sa nu cazi sub farmecul tau, in calitate de coleg. Esti inteligenta, esti frumoasa, esti tenace, ai anduranta la mediul general dezgustator al politicii romanesti si nu te deranjeaza vecinatatea oamenilor de valoare, ceea ce inseamna ca vei putea face cu oricine echipe de valoare si PDL are probabil nevoie de acest lucru.

Potopul de laude au impresionat-o pe Elena Udrea care a comentat: "As candida la fiecare sase luni ca sa aud atatea lucruri bune spune despre activitatea mea!"

Singurii care au trezit-o pe Udrea din dulceata superlativelor au fost Cristian Preda si Vasile Blaga. Preda a avertizat că preşedintele Traian Băsescu nu va putea nominaliza un prim-ministru democrat liberal după alegerile din 2012, în cazul în care partidul nu va obţine un scor bun în alegeri si a pledat pentru alegerea unor candidati credibili.

Vasile Blaga i-a trasat cateva sarcini si i-a dat un avertisment: "Elena, vreau sa-ti spun un lucru foarte clar: de maine trebuie sa ne gandim cu totii cine va candida la Primaria Generala a Capitalei. Cine va candida pentru sectoare. Oprescu nu este usor de batut. A candida pentru Bucuresti nu este doar un act de responsabilitate mare, ci este si unul de curaj si te felicit pentru acest curaj".

Discursul lui Blaga a fost unul scurt si la obiect, fostul lider de la Bucuresti avertizand-o pe Udrea ca, daca pierde primaria Capitalei, esecul va fi doar al ei.

  • Vasile Blaga: "Daca vom castiga Bucurestiul, si convingerea mea este ca vom castiga, succesul va fi al intregii organizatii, daca vei pierde, infrangerea va fi a ta. De aceea ai mare grija, bucura-te de tot sprijinul nostru, toti vom fi langa tine".

Udrea nu a ratat ocazia sa il curteze pe Blaga, prezentandu-l drept "mana ferma a PDL" negand lupta pentru putere si influenta in partid: "Hartile din presa sunt doar strategia celor care vor sa slabeasca acest partid. Sunt convinsa ca pe harta pe care ne imparte presa in organizatii pro si contra Bucurestiul e de partea dumneavoastra".

De altfel, Udrea a declarat presei ca nu exista o scindare in cadrul PDL, iar "speculatia unei asa-zise dispute" intre ea si Vasile Blaga "este aiuritoare". "Nu exista o scindare in cadrul PDL. Speculatia unei asa-zise dispute intre mine si domnul Vasile Blaga e de-a dreptul aiuritoare, cata vreme am anuntat de jumatate de an ca eu candidez doar la functia de vicepresedinte, nu cred ca Blaga vrea sa ma contracandideze", a precizat Udrea.

Prezent la alegerile PDL Bucuresti, premierul Emil Boc si-a purtat propria campanie de imagine. Boc a sunat goarna pentru mobilizarea generala, centrandu-si discursul pe masurile anti-criza luate de Guvern. Presedintele PDL a explicat de ce e necesara legea educatiei si legea salarizarii si a promis redresarea Romaniei, prevestind ca PDL va castiga alegerile in 2012, datorita eficientei Guvernului de a combate criza.

Videanu si Falca si-au facut campanie

La rampa a iesit si prim vicepresedintele Adriean Videanu, care a avut un discurs mai degraba de candidat, care isi mobilizeaza colegii, decat unul de sustinere a viitorului presedinte al PDL Bucuresti. "Nimeni nu poate spune ca a promovat un proiect in Bucuresti, cu exceptia PDL. Orice proiect poarta ori semnatura lui Traian Basescu, ori pe cea a lui Adriean Videanu. Asta trebuie sa le spunem bucurestenilor.

Pentru a nu se lasa mai prejos, primarul Aradului, Gheorghe Falca posibil pretendent la sefia PDL, a facut apel la unitatea de partid. "In 2006 am facut o mutare de intelepiune: fuziunea intre PD si PLD cu care am castigat in 2008 alegerile. Nu cred ca asazi Ponta e marea problema a PDL. Sau Antonescu. Marea problema putem fi noi, daca nu vom fi uniti si inteligenti.

In timp ce democrat liberalii si-au pregatit spech-urile de acasa, candidatul la presedintia PDL, Elena Udrea si-a convins colegii sa o valideze in functie, citindu-si dicursul si incurcandu-se pe alocuri. Udrea a vorbit despre continuarea proiectelor lasate de Traian Basescu si Adriean Videanu, dar si-a prezentat si proiectele proprii: construirea de ANL pentru tineri, dezvoltarea retelei de metrou in Drumul Taberei si reabilitarea scolilor si gradinitelor.

Timp de patru ore, liderii democrat liberali au monopolizat alegerile organizatiei PDL Bucuresti prin spech-uri, evenimentul transaformandu-se mai degraba intr-un start pentru campania electorala din 2012. Prezenta urnelor roz si a buletinelor de vot in aceeasi nuanta le-au amintit delegatilor ca trebuie sa-si voteze noua conducere.

Cu 979 de voturi pentru din 999 exprimate, Elena Udrea a fost aleasa presedintele PDL Bucuresti. Pe acordurile melodiei "We are the champions", Udrea a fost felicitata de catre colegii de partid. Udrea va avea in echipa de conducere pe senatorul Sorina Placinta si pe deputatul Costica Canacheu in calitate de prim-vicepresedinti.