PSD ia in calcul depunerea unei noi motiuni de cenzura, in cazul in care Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului asupra Legii salarizarii unitare, care va "statua diminuarea salariilor cu 25%", a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al social-democratilor, deputatul Emil Radu Moldovan, citat de Mediafax.

  • "In conditiile in care prin Legea salarizarii unitare nu se va face altceva decat se va statua diminuarea salariilor cu 25%, nu vom fi de acord si vom face tot ce va tine de noi sa blocam aceasta lege. Daca ea va fi facuta prin angajarea raspunderii, sunt convins ca la nivelul partidelor de opozitie se va lua decizia depunerii unei motiuni de cenzura. E pozitia mea deocamdata, dar sunt convins ca se va proceda asa, fiindca nu putem fi de acord ca tot haosul din Romania sa fie pus pe umerii profesorilor, medicilor, functionarilor publici si a tuturor celor care au functii publice", spune Emil Radu Moldovan.
  • "Legile nu au trecut nici de Guvern. In afara de Legea pensiilor, care e acum la Camera dupa ce a trecut de Senat, nicio alta lege nu e la Parlament. Cu Legea salarizarii unitare nici ei (Guvernul - n.r) nu stiu ce fac. Asadar, nici noua lege a salarizarii unitare, nici cea a bugetului de stat nu au ajuns la Parlament si e o minciuna sfruntata sa spui ca Parlamentul blocheaza niste legi pe care nici macar nu le are fiindca nu au trecut de Guvern", a adaugat el.

Proiectul legii salarizarii unitare va fi aprobat de Guvern intr-o sedinta programata pentru luni si transmis Parlamentului, in vederea angajarii raspunderii, a anuntat, miercuri seara, purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.

Surse participante la sedinta de guvern au declarat anterior agentiei Mediafax ca premierul Emil Boc i-a anuntat pe ministri ca forma finala a legii salarizarii unitare va fi negociata in zilele imediat urmatoare cu Fondul Monetar International, dupa care va fi aprobata de Guvern in sedinta speciala, programata pentru luni, si transmisa imediat la Parlament.