Senatorii din Comisia de buget-finante au respins, marti, cu 5 voturi impotriva si 4 pentru proiectul de lege privind ratificarea scrisorii de intentie cu FMI. Plenul Senatului urmeaza sa se pronunte in aceasta privinta probabil saptamana urmatoare, dar majoritatea coalitiei de guvernamant este foarte fragila.

Social-democratul Marius Sorin Bota (PSD), vicepreşedintele comisiei, a declarat ca decizia vine ca urmare a deciziei PSD de a se opune măsurilor luate de Guvern, in special cresterea taxei pe valoarea adaugata.

Proiectul va fi dezbatut in plenul Senatului, unde riscul de a nu trece este minim, spune seful Comisiei de buget finante banci din Senat, Ovidiu Marian (PDL). "Proiectul nu va cadea. Nu putem face astfel de scenarii", a comentat Marian.

Proiectul in cauza se refera la ratificarea Scrisorii de intenţie semnată de autorităţile române la Bucureşti, la 16 iunie 2010, actualizată prin scrisoarea suplimentară de intenţie, semnată la Bucureşti, la 29 iunie 2010 şi precum şi a Scrisorii suplimentare de intenţie, semnată de autorităţile române la data de 8 septembrie 2009 şi aprobată prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar Internaţional din 21 septembrie 2009, Camera Deputatilor dandu-si deja avizul favorabil.

Senatul este camera decizionala.