Elena Udrea si-a depus candidatura la sefia organizatiei de Bucuresti a PDL si spune ca "nu exclude din start o candidatura" la Primaria Capitalei. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a facut aceste declaratii marti, cand a marturisit si ca i-ar placea sa ii aiba colegi la conducerea PDL Bucuresti pe Teodor Baconschi, Monica Macovei si Cristian Preda, potrivit Mediafax.

Elena UdreaFoto: Agerpres
  • Intrebata daca intentioneaza sa candideze la Primaria Capitalei, Elena Udrea a raspuns ca este devreme sa se gandeasca, insa la alegeri trebuie sa mearga "cel mai bun candidat": "Un presedinte de organizatie trebuie sa mearga cu cel mai bun candidat, este prea devreme sa ma gandesc personal la candidatura mea pentru ca oricine va vrea sa candideze trebuie sa-si masoare increderea bucurestenilor inainte de a intra in competitie".
  • "Nu exclud din start o candidatura de a mea. Este obligatia liderului de organizatie sa asigure cel mai bun candidat pe care il poate asigura, dupa cum nu exclud varianta ca aceasta candidatura sa nu fie neaparat din partid. Un alt obiectiv pe care-l am este redeschiderea dialogului cu societatea civila. Nicio varianta nu e exclusa, noi ne dorim sa venim cu cel mai bun candidat pentru Bucuresti", spune ministrul Dezvoltarii si Turismului.

Candidaturile pentru functiile de conducere din organizatia de Bucuresti a PDL pot fi depuse pana joi dupa-amiaza, iar alegerile sunt programate duminica. Pana in prezent, singurul candidat inscris pentru sefia organizatiei este secretarul executiv al PDL, Elena Udrea.

Elena Udrea este in prezent presedinte interimar la organizatia de Bucuresti a PDL, fiind numita in functie de Emil Boc, dupa ce Liviu Negoita a anuntat in iulie ca se retrage din motive medicale. Negoita a preluat interimatul la PDL Bucuresti dupa ce Vasile Blaga a demisionat in 2008, cand a pierdut primaria Capitalei.