Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca, in cazul in care Guvernul va decide sa isi asume raspunderea in Parlament pentru Legea privind sistemul unitar de salarizare, se va discuta la nivelul partidelor de opozitie despre depunerea unei motiuni de cenzura, relateaza Mediafax.

"Daca continutul acestei legi pe care isi vor angaja raspunderea este cel pe care il presupunem si cel despre care au tot vorbit guvernantii, impreuna, la nivelul Opozitiei, vom discuta si, dupa cate cred, vom inainta motiune de cenzura, pentru ca este un raspuns aproape automat", a raspuns Antonescu, intrebat care va fi decizia opozitiei in acest caz.

"Deocamdata nu putem vorbi, pana nu vedem continutul acestei legi si cei de la guvern au datoria de a face aceste proiecte si de a veni cu ele inainte de a tipa ca sunt blocati sa nu le adopte", a adaugat el.

Antonescu a facut aceste precizari dupa o reuniune initiata de liberali, la care au participat PNL, PSD si PC.

Coalitia a decis ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe Legea salarizarii, deoarece aceasta este necesara pentru elaborarea bugetului de stat pe 2011, a declarat, luni, vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, aratand ca obiectivul este ca Legea bugetului sa fie discutata in decembrie de Parlament.