Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni ca va merge la intalnirea politica propusa de liderul PNL Crin Antonescu pentru a cere explicatii liberalilor privind declaratiile din ultima vreme. "Speram sa aflam astazi daca domnul Crin Antonescu si PNL vor sa ramana in continuare in opozitie. Le cerem sa-si clarifice raporturile cu PDL", a declarat Liviu Dragnea intr-o conferinta de presa.

  • "Vom avea o intalnire astazi; nu vine nimeni din arcul guvernamental, o sa fie o intalnire a Opozitiei PSD-PNL-PC. Trecand peste toate declaratiile din ultimele zile ale lui Crin Antonescu la adresa PSD, speram sa aflam astazi daca domnul Crin Antonescu si PNL vor sa ramana in continuare in opozitie (...) Le cerem sa-si clarifice raporturile cu PDL sau cu o grupare din PDL. Este grav ca PNL-ul preia in ultima perioada multe dintre temele lui Traian Basescu. Ne intereseaza daca ce s-a intamplat in ultimele zile au fost doar niste declaratii reciproce de dragoste, niste lacrimi de nostalgie, si daca se intentioneaza refacerea Aliantei D.A. dupa 2012. Sau daca PNL va ramane consecvent asa cum ne-a asigurat pana acum", a declarat Dragnea.

Crin Antonescu a declarat sambata ca PNL si PSD ''sunt destinate in perspectiva unei confruntari politice'' si nu unei formule de asociere. In urma cu cateva zile, presedintele PNL a afirmat ca nu poate merge la Biroul Permanent National al PSD pentru ca nu este ''comunist'' si nu doreste sa faca bine cu forta cuiva. Vineri, liderul PSD Victor Ponta a negat existenta unui conflict in interiorul opozitiei, afirmand ca "nu il intelegem pe Crin Antonescu, probabil ca nici oamenii nu il inteleg".

Duminica, deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat ca refacerea Aliantei D.A. este doar o problema de timp, ''pana se calmeaza Crin Antonescu, care, la ora actuala, este putin confuz si surescitat". Barbu a sustinut ca in PNL si PDL sunt multi oameni care isi doresc apropierea dintre cele doua partide.

Crin Antonescu le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisa lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) si Varujan Pambuccian (minoritati), invitandu-i la dialog si propunand ca prima intalnire sa aiba loc luni, 15 noiembrie, la Palatul Parlamentului. Liderul PNL se declara convins ca "impasul Romaniei de astazi nu poate fi depasit decat prin dialog real intre putere si opozitie, dialog care sa genereze un plan comun pentru iesirea Romaniei din criza economica si institutionala".

Joi, premierul Emil Boc l-a invitat pe liderul liberal Crin Antonescu sa participe, luni, de la ora 10.00, la o intalnire cu membri ai coalitiei de guvernare care va avea loc la Palatul Victoria. Vineri insa, Antonescu a declarat ca nu va onora invitatia de a participa la intalnirea cu coalitia, exprimandu-si regretul pentru faptul ca democrat-liberalii nu se prezinta la consultarile initiate de liberali.

Liderul PNLa declarat luni ca toate partidele parlamentare cu exceptia PDL au anuntat ca vor fi prezente la intalnirea politica propusa de liberali. Referitor la afirmatiile lui Victor Ponta, care a declarat ca "schimbarile bruste de directie" ale PNL probabil ca "starnesc confuzii", Antonescu a declarat ca a trecut peste "impertinente" din partea liderului PSD si o va face in continuare.