Coalitia de guvernare a decis, luni, sa sustina continuarea procedurii de asumare a raspunderii Guvernului pentru Legea Educatiei nationale, insa acest lucru depinde de Birourile permanente reunite ale Legislativului, care trebuie sa stabileasca si calendarul motiunii de cenzura pe acest proiect, a declarat, pentru Agerpres, presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor.

"Atat am discutat in Coalitie, ca vom continua procedura asumarii. Daca exista un conflict in acest moment, este din cauza motiunii de cenzura, care e depusa si nu este votata. Asta, intr-adevar, poate fi considerata ca un conflict sau ca o sursa de conflict. Motiunea a fost depusa, trebuie citita si votata. Asta trebuie sa faca Birourile permanente reunite, sa stabileasca data citirii si, dupa aceea, data votului in Parlament", a declarat ministrul Culturii.

El a aratat ca, probabil, premierul Emil Boc va instiinta Curtea Constitutionala asupra continuarii procedurii asumarii raspunderii guvernamentale.

"Vom continua procedura asumarii. Aici urmeaza - si probabil premierul va face un anunt - va sesiza Curtea Constitutionala, pentru ca el are acest drept. Noi consideram ca, din momentul in care asumarea a fost acceptata de Parlament si motiunea de cenzura a fost inaintata, acel argument privind conflictul intre Parlament si Guvern nu mai exista. Parlamentul a acceptat o data asumarea si opozitia a depus, dupa aceea, motiunea de cenzura. Cei patru judecatori plus unul, cu parerea concurenta, nu spun nicaieri ca aceasta procedura ar fi neconstitutionala, deci nu exista probleme de neconstitutionalitate", a explicat liderul UDMR.

Pe de alta parte, prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat ca sedinta de luni a Coalitiei nu a avut ca obiect posibilitatea schimbarii democrat-liberalei Roberta Anastase de la sefia Camerei Deputatilor.

"Nu Roberta Anastase a fost subiectul discutiei", a spus Stolojan.