Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca toate partidele parlamentare cu exceptia PDL au anuntat ca vor fi prezente la intalnirea politica propusa de liberali, care va avea loc luni la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres. Referitor la afirmatiile lui Victor Ponta, care a declarat ca "schimbarile bruste de directie" ale PNL probabil ca "starnesc confuzii", Antonescu a declarat ca a trecut peste "impertinente" din partea liderului PSD si o va face in continuare, transmite Mediafax.

UPDATE Antonescu a declarat luni ca nici UDMR nu va participa la sedinta, desi initial isi anuntase prezenta. Liderul liberal a afirmat ca UDMR-ul a facut acest gest sub presiunea "Partidului Democrat".

"Noi am lansat o invitatie, nu ne-am arogat si nu ne arogam niciun fel de alt merit sau drept. E pur si simplu nevoia sa stam de vorba, daca se putea toate partidele parlamentare, asupra unor chestiuni de fond, nu doar punctuale, conjuncturale, si din cat stiu pana acum toate partidele parlamentare au anuntat ca vor da curs acestei invitatii, cu exceptia PD," a declarat Antonescu, inaintea sedintei Biroului Politic Central al PNL, citat de Agerpres.

Pe de alta parte, premierul Emil Boc a declarat luni ca Antonescu este asteptat oricand doreste la discutii cu membri coalitiei de guvernare, dupa ce vineri PDL a lansat o invitatie pentru liderul liberal de a participa luni la ora 10.00 la o intalnire care va avea loc la Palatul Victoria.

"Este o invitatie permanenta. Domnia sa trebuie sa decida cand doreste sa participe la intalnirea pregatita si organizata de partidele care compun coalitia pentru a discuta atat probleme politice, cat si probleme legislative. Domnia sa este in continuare asteptat", a declarat Boc.

Antonescu a mai spus ca liberalii doresc sa discute cu reprezentantii celorlalte partide parlamentare o serie de teme ce privesc evolutia Romaniei in anii care urmeaza.

"Nu e vorba doar de deblocarea situatiei de la Camera Deputatilor, e vorba de cateva lucruri fundamentale, de principiu, in legatura cu mecanismele politice si daca se poate, daca ajungem in faza aceea - asta ar insemna mai multe randuri de intalniri si discutii - cateva chestiuni de fond care privesc evolutia Romaniei in urmatorii ani. Nu pot spune daca vom reusi sau nu ceva, asta depinde de fiecare dintre cei care ne intalnim acolo, dar pornesc cu speranta ca rationalitatea va predomina la fiecare dintre aceste partide", a sustinut Antonescu.

Antonescu a invitat luni toate partidele parlamentare la dialog, cu exceptia UNPR, subliniind ca fortele politice trebuie sa inceteze razboiul politic, chiar daca acesta le aduce castiguri.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, ca sustine participarea Uniunii la discutiile initiate de PNL.

El a spus ca este o actiune asteptata dupa discutiile din ultima perioada si ca UDMR urmeaza sa stabileasca daca va participa sau nu la aceasta intalnire.

"Eu cred ca orice dialog, orice intalnire, orice dezbatere in aceasta perioada este binevenita. Eu sustin participarea noastra, participarea tuturor partidelor politice la astfel de initiative," a subliniat Hunor.

Liderul liberal a declarat ca este dispus sa treaca peste impertinente din partea lui Victor Ponta, dupa ce a mai facut acest lucru.

"Eu am facut, intr-un anumit context, niste aprecieri privitoare la raporturi istorice, la amenintari care exista. Nu am facut atacuri personale. Am trecut, de exemplu, peste impertinente ale domnului Ponta si sunt in continuare dispus sa trec, pentru ca nu asta are importanta", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

El a aratat ca s-au facut "cateva confuzii", care, insa, nu-i apartin.

El a adaugat ca, in acest moment, PNL, PSD si PC sunt in opozitie si au niste lucruri de aparat si niste actiuni de facut in comun si si-a declarat disponibilitatea de a face aceste demersuri.

"Ultimul scandal, daca vreti, a aparut cu o oarecare intarziere de reactie din partea domnului Ponta, in sensul in care eu am spus doar ca, dupa parerea mea, daca premierul Boc merge cu angajarea raspunderii mai departe, in pofida deciziei Curtii, atunci - am subliniat ca e o parere personala - am subliniat ca trebuie sa ma consult cu partidul si cu celelalte partide din opozitie, dar o parere personala era sa deblocam aceasta initiativa la nivelul promulgarii, la nivelul Presedintiei. De ce, de aici, domnul Pontra a avut reactia pe care a avut-o, nu stiu si sincer ma intereseaza destul de putin", a spus liderul PNL.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi seara, intr-o conferinta de presa la Reghin, ca "schimbarile bruste de directie" ale PNL probabil ca "starnesc confuzii".