"PSD participa la consultarile propuse de PNL, chiar daca liberalii ne ataca sistematic", a declarat la RFI vicepresedintele social-democrat, Constantin Nita. "Nu putem fi de acord cu un asemenea mod demagogic de a lucra sau de a juca la doua capete", a spus Nita, deranjat de recentele atacuri ale presedintelui PNL, Crin Antonescu, la adresa PSD. "Suntem singuri impotriva tuturor!", a afirmat liderul PSD.

"Decizia luata la nivelul partidului este de a participa la aceasta intalnire, desi eu m-am opus categoric unei asemenea participari, pentru ca PNL, prin domnul Antonescu ne ataca sistematic. Or nu putem astazi sa stam la masa si sa discutam despre viitorul activitatii parlamentare sau despre viitorul unei activitati comune in Opozitie si maine iesim pe ecranele televizoarelor si aruncam cu noroi unul contra celuilalt. Sigur, eu ma supun deciziei majoritatii si delegatia PSD va participa la aceasta intalnire.

Sunt multi lideri locali de partid, atat la PNL, cat si la PSD, care ar dori sa participam pe liste comune la alegerile locale si parlamentare, dar se pare ca in PNL exista o fractura sau o parte din PNL, in frunte cu domnul Crin Antonescu, care ar dori probabil o apropiere de PDL si refacerea Aliantei D.A., ceea ce n-ar fi deloc surprinzator, avand in vedere ultimele declaratii, atat de la PNL, cat si de la PDL.

Noi nu putem fi de acord cu un asemenea mod demagogic de a lucra sau de a juca la doua capete: si cu noi in Opozitie si cu Puterea, pentru a putea participa la guvernare.

Ca sa preiau un slogan din fotbal: "Singuri impotriva tuturor!". Probabil asta e cea mai buna solutie. Ne vom vedea de programele noastre, vom discuta programul nostru in toate mediile economice, ne vom pregati sa castigam alegerile cu un procent cat mai mare".

Descarca fisierul audio in format MP3

Crin Antonescu le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisa lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) si Varujan Pambuccian (minoritati), invitandu-i la dialog si propunand ca prima intalnire sa aiba loc luni, 15 noiembrie. Liderul PNL se declara convins ca "impasul Romaniei de astazi nu poate fi depasit decat prin dialog real intre putere si opozitie, dialog care sa genereze un plan comun pentru iesirea Romaniei din criza economica si institutionala". "Pe aceste considerente, va invitam sa inauguram acest dialog luni, 15 noiembrie, la Palatul Parlamentului, la o ora pe care o vom stabili impreuna, pe calea discutiilor informale", le scria Crin Antonescu lui Emil Boc, Marko Bela, Victor Ponta si Varujan Pambuccian.

Sambata, Antonescu a declarat ca PNL si PSD ''sunt destinate in perspectiva unei confruntari politice'' si nu unei formule de asociere, transmite Agerpres. In urma cu cateva zile, presedintele PNL a afirmat ca nu poate merge la Biroul Permanent National al PSD pentru ca nu este ''comunist'' si nu doreste sa faca bine cu forta cuiva. Vineri, liderul PSD Victor Ponta a negat existenta unui conflict in interiorul opozitiei, afirmand ca "nu il intelegem pe Crin Antonescu, probabil ca nici oamenii nu il inteleg".