Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu a declarat, duminica, la Europa Fm, ca se asteapta "la orice" reconfigurare a aliantelor intre partide, in conditiile existentei unei "volatilitati" a scenei politice interne, potrivit Mediafax.

"Eu ma astept, avand in vedere volatilitatea politicii romanesti si folosesc acest cuvant cu tristete, ma astept la orice. Ma astept la orice fel de reconfigurare politica, la orice fel de compromis politic dintr-o parte sau din alta. Deci din aceasta perspectiva, declaratiile unora sau altora, mai ales cele radicale, cele care exclud un partid sau altul sau anumiti politicieni de la cooperare, la un moment dat, mi se par de-a dreptul ridicole si nu cred ca mai mint pe nimeni", a afirmat liderul UNPR, care a subliniat, insa, ca nu se "teme" ca PDL ar putea renunta la colaborarea cu UNPR.

Cristian Diaconescu a admis si "existenta unei pozitii ireconciliante fata de PNL" spunand chiar ca, daca PNL ar fi acceptat invitatia PDL la negocieri, UNPR ar fi parasit discutiile.