Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu a declarat, sambata, ca PNL si PSD ''sunt destinate in perspectiva unei confruntari politice'' si nu unei formule de asociere, transmite Agerpres. In urma cu cateva zile, Antonescu a afirmat ca nu poate merge la Biroul Permanent National al PSD pentru ca nu este ''comunist'' si nu doreste sa faca bine cu forta cuiva. Vineri, liderul PSD Victor Ponta a negat existenta unui conflict in interiorul opozitiei, afirmand ca "nu il intelegem pe Crin Antonescu, probabil ca nici oamenii nu il inteleg".

''Trebuie sa se inteleaga foarte clar ca PSD si PNL sunt doua partide politice foarte diferite (...) In momentul in care doctrina politica si valorile politice fundamentale ne despart, mijloacele de actiune politica ne despart, trecutul ne desparte, atitudinea, spiritul, valorile, oamenii, toate acestea ne despart, e limpede ca nu putem si nu suntem obligati sa facem mai mult decat sa aparam impreuna statul de drept acum, intr-un moment in care este amenintat'', a afirmat Antonescu, adaugand ca PNL si PSD trebuie sa ofere impreuna o formula de guvernare, chiar provizorie, alta decat aceea sub conducerea lui Emil Boc care ''sfasie, saraceste si distruge din toate punctele de vedere Romania''.

Antonescu, prezent la o sedinta a liberalilor din Suceava, a spus ca PNL trebuie sa se pregateasca sa castige alegerile si sa ajunga la o formula de guvernare prin care, daca nu va putea guverna singur, sa fie cel putin forta predominanta a guvernarii, sa-si impuna cea mai mare parte a programului, sa dea premierul si sa detina ministerele ''cheie''.

El a declarat ca, dupa alegeri, PSD sau PNL vor conduce o coalitie de guvernare, dar pana atunci este posibila doar actiune concertata impotriva puterii actuale.​