Premierul Emil Boc l-a invitat pe liderul liberal Crin Antonescu sa participe, lunea viitoare, de la ora 10,00, la o intalnire cu membri ai coalitiei de guvernare care va avea loc la Palatul Victoria, anunta Agerpres, citand un comunicat al PDL. Saptamana viitoare, democrat-liberalii urmeaza sa adreseze o invitatie similara si Partidului Social Democrat, se mai arata in document. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, insa, vineri, pentru Mediafax, ca nu va onora invitatia de a participa luni la intalnirea cu coalitia, exprimandu-si regretul pentru faptul ca democrat-liberalii nu se prezinta la consultarile initiate de liberali.

"Presedintele PDL, Emil Boc, prim-ministru al Romaniei, l-a invitat pe liderul PNL, Crin Antonescu sa participe luni, 15 noiembrie, ora 10.00, la o intalnire cu membri ai Coalitiei de Guvernare care va avea loc la Palatul Victoria, Salonul Alb. Partidul Democrat Liberal reia apelul adresat atat PNL, cat si celorlalte partide politice din Opozitie de a se comporta responsabil fata de interesul national. Partidul Democrat Liberal apreciaza deschiderea liderului PNL, Crin Antonescu, pentru un dialog pe marginea proiectelor majore pentru Romania", se arata in comunicatul PDL.

PDL a aratat ca apreciaza deschiderea lui Antonescu pentru dialog si isi exprima increderea intr-un raspuns pozitiv la invitatie: "Partidul Democrat Liberal reia apelul adresat atat PNL, cat si celorlalte partide politice din opozitie de a se comporta responsabil fata de interesul national. Partidul Democrat Liberal apreciaza deschiderea liderului PNL, Crin Antonescu, pentru un dialog pe marginea proiectelor majore pentru Romania. Partidul Democrat Liberal isi exprima increderea intr-un raspuns pozitiv din partea Partidului National Liberal si al presedintelui acestuia, Crin Antonescu".

"Noi am lansat o invitatie pentru toata lumea. PDL nu a onorat acea invitatie, dar a facut in schimb o invitatie pentru noi sa mergem sa discutam cu coalitia. Noi avand deja invitatia la consultari cu ceilalti, o sa ne intalnim cu ceilalti. Daca PD-ul nu vine, nu vine. Dupa aceea vedem, dar noi nu ne ducem", spune, insa, liderul PNL.

Crin Antonescu a tinut si sa isi exprime regretul pentru faptul ca democrat-liberalii nu vin la consultarile initiate de PNL: "Regret faptul ca PDL nu vine la aceste consultari. A fost o invitatie lansata catre partide nu catre Guvern, si invitatia din partea Guvernului si a coalitiei de guvernare o puteam rezolva foarte bine daca veneau si ei la aceasta discutie. Oricum o parte din guvernare vor fi la consultarile initiate de noi. Deci nu mergem".

Crin Antonescu le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisa lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) si Varujan Pambuccian (minoritati), invitandu-i la dialog si propunand ca prima intalnire sa aiba loc luni, 15 noiembrie. Liderul PNL se declara convins ca "impasul Romaniei de astazi nu poate fi depasit decat prin dialog real intre putere si opozitie, dialog care sa genereze un plan comun pentru iesirea Romaniei din criza economica si institutionala": "Pe aceste considerente, va invitam sa inauguram acest dialog luni, 15 noiembrie, la Palatul Parlamentului, la o ora pe care o vom stabili impreuna, pe calea discutiilor informale", le scria Crin Antonescu lui Emil Boc, Marko Bela, Victor Ponta si Varujan Pambuccian. Ulterior, PNL a transmis o varianta modificata a scrisorii, adresata si presedintelui PC, Daniel Constantin.