Partidele parlamentare au salutat initiativa liderului liberal Crin Antonescu de a-i invita pe sefii acestor formatiuni la o intilnire care sa duca la deblocarea situatiei din Parlament. Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a sustinut miercuri ca invitatia la dialog a presedintelui PNL, Crin Antonescu, este o replica la propunerea de moratoriu a sefului statului, adaugand insa ca "orice propunere de pace" trebuie privita cu receptivitate.

  • "Crin Antonescu incearca prin aceasta initiativa sa se pozitioneze mai bine ca lider al intregii opozitii (...) Sigur ca intentia este mai putin credibila atat timp cat vine imediat dupa refuzarea unei propuneri similare venite din partea presedintelui, care a chemat toate partidele politice la consultari, iar opozitia a refuzat aceasta propunere", a comentat liderul democrat-liberal, citat de Agerpres.

Si PSD a salutat initiativa liderului liberal, purtatorul de cuvant al formatiunii, Radu Moldovan, anuntand ca:

  • "Luni vom discuta in cadrul Biroului Permanent invitatia presedintelui PNL. In principiu suntem deschisi la dialog. PSD a avut un dialog destul de des cu PNL in ultima perioada. Eu cred ca invitatia se refera in principal la putere, mai ales la PDL, care este partidul care a blocat in ultima perioada dialogul putere - opozitie".

La randul sau, liderul grupului minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, este de parere ca, prin dialog, lucrurile nu au cum sa se inrautateasca:

  • "Este o chestiune despre care noi vorbim de mult timp. Nu pot decat sa salut aceasta initiativa. Este un lucru foarte important pentru ca se pot debloca foarte multe lucruri cat exista dialog. Prin dialog, lucrurile nu au cum sa se inrautateasca. Crin Antonescu a batut la o usa care era deschisa de mult".

Liderul liberal Crin Antonescu i-a invitat, miercuri, pe liderii PDL, PSD, UDMR si pe cei ai minoritatilor la dialog, subliniind ca fortele politice trebuie sa inceteze razboiul, chiar daca acesta le aduce castiguri. Dialogul pentru deblocarea situatiei din Parlament ar urma sa porneasca pe 15 noiembrie, la Palatul Parlamentului.