Ninel Potarca, fost candidat la alegerile prezidentiale, a fost retinut, in noaptea de marti spre miercuri, intr-un nou dosar penal de evaziune fiscala, la cateva ore dupa ce o instanta dispusese cercetarea acestuia in libertate in dosarul in care fusese retinut initial cu doar o zi in urma. Potarca a fost retinut, ca si in primul dosar, alaturi de nepotul sau Toma Potarca, pe care politistii il acuza de complicitate la evaziune fiscala, prejudiciul estimat creat bugetului de stat in acest nou dosar fiind de aproximativ 3,8 milioane lei, potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Gorj, inspectorul principal Daniel Tica, citat de Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, noul dosar a fost deschis in baza unor documente descoperite dupa perchezitiile efectuate, luni, de politisti la domiciliul lui Potarca si la alte familii de rromi din cartierul Meteor din Targu Jiu.

Printre documentele descoperite cu aceasta ocazie se numara si o chitanta cu care una dintre firmele lui Potarca ar fi incasat, la inceputul acestui an, suma de 23,8 milioane lei, echivalentul a aproape sase milioane de euro. Anchetatorii au considerat ca era imposibil ca cineva sa faca o asemenea plata cu bani gheata, motiv pentru care au verificat mai multe documente, in cele din urma ajungand la concluzia ca se impune retinerea lui Potarca in acest dosar.

Fostul candidat la Presedintie a aflat ca este urmarit penal si ca va ramane pe parcursul noptii in arest cu cateva zeci de minute inainte de a fi eliberat, asa cum decisese, marti seara, o instanta de judecata: "Mai fac o factura, mai iau un dosar, ma mai retin politistii 24 de ore. Politia face abuzuri. Iar ma retin pentru 24 de ore", a spus Potarca ziaristilor care il asteptau sa iesa din sediul IPJ Gorj, el fiind condus spre arestul aflat la subsolul institutiei.

"Finantele lupta impotriva mea de zece ani si nu se va termina aici pentru ca si eu lupt impotriva lor. Sunt unii incompetenti care nu isi fac treaba, doar vorbesc despre evaziune, care nu este insa dovedita. Le transmit sa mai invete carte pentru ca sunt tigan si sunt mandru ca sunt tigan si niciodata n-or sa aiba ei dovezi", a mai declarat Potarca.

Fostul candidat la Presedintie din partea etniei romilor Constantin Ninel Potarca a fost retinut initial pentru 24 de ore, in noaptea de luni spre marti, in urma unor descinderi facute in cartierul Meteor din Targu Jiu, pentru evaziune fiscala, alaturi de un nepot de-al sau, care este acuzat de complicitate la comiterea infractiunii de evaziune fiscala. Marti, o instanta a decis cercetarea sa in stare de libertate, pentru ca in noaptea de marti spre miercuri sa fie retinut intr-un alt dosar.