Posibilitatea inlocuirii presedintelui Camerei Deputatilor nu a fost discutata de partenerii coalitiei de guvernare, a declarat, marti seara, Marko Bela (UDMR), intr-o emisiune televizata, potrivit Agerpres. El a admis, insa, ca "probabil", unii deputati au discutat despre diferite ipoteze privind conducerea acestui for legislativ.

Referindu-se la posibilitatea maririi salariilor bugetarilor cu 25%, liderul UDMR a precizat ca acest lucru nu este posibil. "Marirea salariilor cu 25% nu este posibila. Pentru asa ceva ar fi fost nevoie de concedieri si masuri mult mai dure si insuportabile". El spune ca salariile pot fi marite in cursul anului 2011, dar cu alte procente: "UDMR considera ca salariile mici trebuie sa creasca cu mai multe procente decat cele mari".

In ceea ce priveste o eventuala apropiere a UDMR de PSD si PNL, Marko Bela a spus ca nu-si aminteste sa fi afirmat "cu fermitate" ca in niciun fel de conditii nu va mai purta discutii cu cele doua formatiuni politice din opozitie: "In actualul Parlament al Romaniei toata lumea a fost cu toata lumea. Toate formulele au existat pana in acest moment inclusiv de acum un an si ceva, o formula foarte majoritara de 70 si ceva la suta PSD si PDL, o majoritate confortabila, puternica. Putea sa impuna orice reforma. Putem specula in acest moment si alte formule mai viabile dar aceste formule ar depinde de un lucru extrem de important si prioritar, de programe".

Opozitia boicoteaza de mai multe saptamani lucrarile Camerei Deputatilor, cerand inlocuirea Robertei Anastase de la conducerea forului, pe care o acuza de fraudarea votului la Legea pensiilor.