PDL este determinat in acelasi sens ca UDMR pentru a rezolva situatia privind Legea educatiei, a declarat, pentru Mediafax, deputatul Sulfina Barbu, aratand ca democrat-liberalii asteapta motivatia Curtii Constitutionale pentru a gasi solutii.

  • "In primul rand, si noi asteptam motivatia Curtii Constitutionale. Daca cei de la Curte au stabilit ca exista un conflict institutional, dar nu anuleaza procedura asumarii, este posibil ca procedura asumarii sa continue si situatia sa fie rezolvata la Senat", a precizat Barbu.

Ea a spus ca, daca procedura angajarii raspunderii Guvernului nu este anulata prin decizia Curtii, este posibil sa se mearga mai departe cu asumarea, aratand ca Legea educatiei este importanta si pentru PDL, in vederea elaborarii bugetului de stat.

  • "PDL are toata deschiderea pentru a rezolva problema, dar nu avem solutii pana nu vedem motivatia Curtii Constitutionale. Dorim ca aceasta coalitie sa continue si sa-si duca la indeplinire obiectivele asumate, cu atat mai mult sa indeplineasca conditiile pentru a primi banii de la FMI", a adaugat Sulfina Barbu.

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat sambata, la Targu Mures, dupa sedinta Consiliului Permanent, ca Uniunea asteapta de la PDL, in urmatoarele zile, solutii pentru deblocarea situatiei si pentru adoptarea Legii educatiei, mentionand ca daca legea nu va fi deblocata Uniunea nu va putea merge "mai departe".