Antonie Solomon

Antonie Solomon

Foto: Agerpres

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, reales presedinte al PDL Craiova, a declarat, sambata, ca procesul in care este judecat pentru fapte de coruptie nu il va afecta in cariera politica, el apreciind ca "nu exista o familie in Romania care sa nu aiba un membru cu dosar penal", transmite Mediafax.

Intrebat, intr-o conferinta de presa care a avut loc, sambata, la sediul PDL Dolj, daca dosarul penal in care este judecat de magistratii Tribunalului Galati pentru presupuse fapte de coruptie il va afecta in cariera politica, Antonie Solomon a spus: "Deloc. In Romania sunt sase milioane de dosare penale. Deci nu exista o familie sa nu aiba un membru care sa nu aiba dosar penal. Cred in justitia din aceasta tara si cred cu tarie ca se va dovedi clar ca nu am nicio legatura cu acea presupusa fapta de coruptie. Daca or sa se gaseasca vinovatii, in niciun caz nu va fi Solomon".

Primarul Antonie Solomon a sustinut, sambata, alaturi de liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, prima conferinta de presa de la eliberarea sa din Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

Vineri seara, Antonie Solomon a fost reales in fruntea conducerii organizatiei municipale Craiova a PDL.

Primarul Craiovei a fost arestat preventiv in 3 martie, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual. El a fost incarcerat la Penitenciarul Colibasi, iar in 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

Solomon este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova. In acelasi dosar sunt cercetati si Cornel Penescu, Dragos George Stancu si Gheorghita Pieca.

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest in 8 septembrie, prin decizia Curtii de Apel Galati.