Antonie Solomon

Antonie Solomon

Foto: Agerpres

Primarul Antonie Solomon, trimis in judecata de procurorii DNA pentru fapte de coruptie si eliberat din arest in 8 septembrie, este singurul candidat la sefia organizatiei municipale Craiova a PDL, el luand in calcul si o candidatura pentru un nou mandat la Primaria Craiovei, informeaza Mediafax.

Vineri are loc conferinta de alegeri a PDL Craiova, iar Antonie Solomon este singurul care si-a anuntat candidatura pana acum.

"Nu stiu de ce nimeni nu mai candideaza. Probabil din respect pentru mine si pentru ce am facut in Craiova si pentru partid. Putea sa se inscrie oricine, dar nu a mai facut-o nimeni", a declarat Antonie Solomon, vineri, pentru Mediafax.

El detine si in prezent functia de presedinte al PDL Craiova.

Intrebat daca ia in calcul o candidatura a sa la Primaria Craiova in alegerile din 2012, Antonie Solomon a spus: "Sigur. O sa vad daca lumea ma mai vrea si am sa candidez. O sa fac si un sondaj de opinie ca sa vad cum stau si o sa iau o decizie".

La conferinta de alegeri a PDL Craiova, care va avea loc vineri dupa-amiaza la Casa de Cultura a Studentilor, democrat-liberalii isi vor alege structura de conducere a organizatiei municipale.

Pentru functia de secretar general exista, de asemenea, o singura candidatura depusa, respectiv a viceprimarului Teodor Sas. Pentru cele doua functii de prim-vicepresedinte s-au inscris viceprimarul Marinica Dinca, consilierul local Gheorghe Albastroiu, deputatul Mihai Surpateanu si Gheorghe Hotaranu.

"De inscris nu se mai poate inscrie nimeni pentru ca exista o hotarare a Biroului Permanent Local, care a decis ca ultima zi sa fie joi seara. De retras, in schimb, se mai pot retrage dintre cei inscrisi", a declarat consilierul municipal Gheorghe Albastroiu.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv in 3 martie, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual. El a fost incarcerat la Penitenciarul Colibasi, iar in 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

Solomon este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova. In acelasi dosar sunt cercetati si Cornel Penescu, Dragos George Stancu si Gheorghita Pieca.

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest in 8 septembrie, prin decizia Curtii de Apel Galati.