Presedintele Traian Basescu a discutat, marti, cu liderii coalitiei de guvernare si despre flexibilizarea actualului Cod al Muncii, care le creeaza patronilor dificultati in a disponibiliza personal. Flexibilizarea Codului Muncii atinge si problema persoanelor care lucreaza fara forme legale.

"In momentul de fata, pe o ultima evaluare facuta pe o cercetare sociologica in 28.000 de gospodarii, s-a putut concluziona ca circa 1,6 milioane de romani lucreaza la negru. Or, una din cauzele principale ale acestei situatii este legata exact de faptul ca angajatorii sunt obligati sa semneze contracte, dupa care au dificultati foarte mari in reducerea numarului de salariati", a sustinut Basescu.

El a mai afirmat ca flexibilizarea Codului Muncii i-ar proteja pe cei care lucreaza la negru si nu beneficiaza, in prezent, de plata contributiilor sociale.

"Eu cred ca flexibilizarea Codului Muncii este, in primul rand, in avantajul salariatilor, pentru ca cei 1,6 milioane care lucreaza la negru in momentul de fata, nu numai ca nu platesc taxe, dar nici nu le merge vechimea la locul de munca, patronatele nu le platesc asigurarile sociale, nu-si platesc asigurarile de sanatate, nici ei nici patronatele, ceea ce le creeaza probleme majore", a spus Traian Basescu.