Premierul Emil Boc a declarat, marti, la finalul consultarilor de la Palatul Cotroceni cu seful statului si partidele din coalitie, ca varianta asumarii raspunderii Executivului asupra Legii salarizarii unitare nu este exclusa: "Va fi o decizie pe care o vom lua in coalitie, dar nu este exclusa o asemenea varianta".

"Legea (salarizarii - n.r.) se afla in faza finala, iar, din perspectiva discutiilor pe care le-am avut cu FMI, CE si BM, suntem in masura sa pregatim in perioada imediat urmatoare forma finala pentru a fi aprobata de catre Parlament", a afirmat primul ministru, citat de Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, luni seara, la TVR, daca Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pe Legea salarizarii, el raspunzand: "Nu va avea ce sa faca". Intrebat daca el crede ca Guvernul are ca alternativa asumarea raspunderii pe Legea salarizarii, presedintele a raspuns: "Nu va avea ce sa faca".

"Daca discutia de maine (marti, n.red.) cu partidele ar fi fost una - pentru ca unul din subiecte este relatia cu Fondul - care sa ne clarifice daca avem sanse sa mergem cu pachetul legislativ necesar modernizarii statului roman si satisfacerii conditionalitatilor pentru transa... Asa, maine o sa discut doar cu arcul guvernamental, vom vedea in ce masura se angajeaza la trecerea acestei legislatii", a declarat seful statului, la postul public de televiziune.

Seful statului a atras atentia asupra faptului ca este nevoie de responsabilitatea parlamentarilor pentru ca legile pensiilor, salarizarii si bugetului pe 2011 sa treaca, in caz contrar Romania riscand sa iasa din acordul cu FMI.