"In laboratoarele de la Cotroceni" se pregateste schimbarea lui Emil Boc din functiile de premier si de presedinte al PDL, dupa ce acesta "va mai incasa doua-trei luni de masuri dure si nepopulare", sustine presedintele Senatului, Mircea Geoana, citat de Mediafax: "Daca prima data nu-ti reuseste si nici a doua oara, si nici a treia, atunci ai doua solutii: fie schimbi actorii sau, si mai bine, schimbi si actorii si directia de politica economica. Din punct de vedere al schimbarii actorilor, eu cred ca acest lucru se afla in pregatire in laboratoarele de la Cotroceni".

  • "Este destul de clar scenariul care se pregateste, in conditiile in care domnul Emil Boc, presedintele PDL si premierul Romaniei, nici nu a enuntat vreo intentie de a candida la sefia partidului, iar numele cel mai robust si sonor care apare pe firmament este domnul Blaga. Pentru mine mi se pare destul de clar ca se pregateste o predare de stafeta la varful PDL. Este un prim pas catre o schimbare de stafeta la nivelul Guvernului", a adaugat Mircea Geoana.
  • "Cine va fi viitorul premier, din punct de vedere al actualei puteri, nu stiu, dar nici nu ma intereseaza prea tare. Dar din punct de vedere al planului de la Cotroceni mi se pare destul de clar, iar domnul Boc trebuie sa mai incaseze inca doua-trei luni de masuri dure, nepopulare, dupa care va fi schimbat si de la conducerea Guvernului, si de la conducerea partidului", mai spune fostul lider PSD.
  • Mircea Geoana si-a exprimat si convingerea ca masurile anticriza adoptate de Cabinetul Boc au fost decise ca urmare a unei "lipse de competenta" in politica economica a Guvernului: "Cred ca este vorba de o lipsa de competenta in guvernanta economica, de sus pana jos. Cred ca este o lipsa de viziune si coerenta in redresarea economica a Romaniei. Nu cred ca cineva este asa de sinucigas, incat sa aplice masuri care, in mod evident, incearca sa scoata PDL din zona centrala a politicii romanesti. Ei sunt constienti ca se afla in fata unui risc semnificativ sa redevina un partid minor pe scena politica romaneasca. Nu cred ca cineva cu voiosie merge spre o asemenea solutie".