Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a demisionat marti dimineata din toate functiile pe care le detinea in Partidul Democrat Liberal, respectiv prim-vicepresedinte al PDL Cluj-Napoca si vicepresedinte al organizatiei judetene. "Am demisionat din toate functiile din partid. Raman simplu membru", a declarat Tise, care este finul lui Emil Boc, pentru Ziua de Cluj.

"In momentul de fata, programul administrativ pe care il am in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Cluj nu imi permite sa ma ocup si de functiile din partid", a explicat Alin Tise.

In ultimele saptamani, relatia dintre presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, si primarul Sorin Apostu a fost tensionata, din cauza lucrarilor efectuate la Cluj Arena. Tise l-a acuzat pe colegul sau de partid ca intentioneaza sa blocheze proiectul stadionului, fapt negat de primar.

Alin Paunel Tise este finul liderului PD Emil Boc si a fost prefect al judetului Cluj aproape doi ani, pana in octombrie 2007.

Conform declaratiei sale de avere din mai 2005, avea 300.000 de actiuni la Rompetrol in valoare de 255,9 milioane lei vechi (aproape 26.000 RON), precum si cinci apartamente, o casa de locuit si doua autoturisme. In aceeasi declaratie de avere, Tise - care l-a avut nas de cununie pe Emil Boc - a trecut si darul de nunta, care s-a ridicat la 950 de milioane de lei vechi (95.000 RON). In plus, Alin Tise detinea si trei terenuri intravilane si mai are actiuni la S.C. Broker S.A. in valoare de 238 milioane lei vechi (23.800 RON) si parti sociale la S.C. Cons Financiar SRL, in valoare de un milion de lei vechi (10.000 RON) (Mediafax).

Alin Tise s-a nascut in 19 septembrie 1974 si a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai. Este avocat al Baroului Cluj din 1998.

Alin Tise a fost membru PD din 2001, ocupand functia de vicepresedinte al filialei PD Cluj-Napoca, si consilier local din 2004.