Grupul minoritatilor nationale din Parlament, altele decat cea maghiara, va lipsi din sala de plen, la momentul votului motiunii de cenzura, pe 27 octombrie, informeaza Agerpres. Decizia a fost luata de reprezentantii minoritatilor, in urma unei intalniri avute, luni, la Palatul Parlamentului, cu grupul parlamentar al PSD+PC, a anuntat liderul grupului minoritatilor, Varujan Pambuccian.

Parlamentarii PDL au decis, duminica seara, sa se abtina de la votul pe motiunea de cenzura. Liderul deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader, a anuntat ca la intrunirea parlamentarilor cu conducerea partidului s-a decis ca la dezbaterea motiunii de cenzura parlamentarii PDL sa ramana in sala, dar sa nu voteze.

In acelasi fel au decis si parlamentarii UDMR. "Fiind vorba de un act politic, raspunsul nostru va fi unul tot politic - vom fi prezenti la dezbaterea motiunii, dar nu vom vota", a anuntat luni presedintele UDMR, Marko Bela.

In schimb, presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat luni ca "absolut toti" parlamentarii social-democrati vor fi prezenti miercuri in plen si vor vota impotriva Cabinetului Boc, iar PSD "face demersuri" pentru a convinge si alti parlamentari sa voteze motiunea de cenzura.

Si presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, dupa sedinta BPC, ca toti parlamentarii liberali vor fi prezenti la dezbaterea motiunii de cenzura si vor vota in favoarea acesteia, exprimandu-si votul deschis, pentru presa si opinia publica. Antonescu a precizat totodata ca cine va proceda altfel va fi exclus din partid.