PSD, PNL si PC urmeaza sa depuna luni la Parlament motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc. Textul documentului urmeaza sa fie aprobat de forurile de conducere ale celor trei formatiuni. Potrivit presedintelui Senatului, Mircea Geoana, data, probabila pentru dezbaterea si votarea motiunii va fi 25 octombrie.

PSD a facut apel, la Congresul de sambata, la toate sindicatele, ca in ziua dezbaterii acestea sa organizeze actiuni de protest.

O parte dintre confederatiile sindicale au raspuns deja pozitiv. "Atunci cand veti dezbate si vota motiunea, noi vom fi in strada, vom intrerupe lucrul. Noi, cei de afara, vom ridica pumnul amenintator si vom striga intr-un singur glas: Demisia! Vrem ca Guvernul Boc sa plece!", a spus la Congresul PSD presedintele CNSRL-Fratia, Marius Petcu.

La randul sau, liderul BNS Dumitru Costin a sustinut ca organizatia pe care o reprezinta va sustine greva, precizand ca este nevoie de un nou "leadership", iar solutia "se gaseste aici in sala".

Pentru PDL, apelul la greva lansat de PSD este unul iresponsabil, iar motiunea nu are sanse sa treaca.

"Problemele nu se rezolva in strada, ci pe calea dialogului, iar dezbaterea publica trebuie facuta in institutia numita Parlamentul Romaniei. Nu cred ca motiunea de cenzura are nici cea mai mica sansa sa treaca", a spus duminica vicepresedintele PDL Adriean Videanu.

El a adugat ca democrat-liberalii urmeaza sa decida daca vor fi prezenti in sala in ziua dezbaterii motiunii.