Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu considera ca intregul pachet de masuri propus de PSD ar arunca Romania in haos. Programul PSD este lipsit de relevanta iar unele masuri sunt nelegale, a adaugat Videanu.

"Intregul pachet de masuri propus nu face nimic altceva decat sa arunce Romania intr-un haos. Romania este stabila in prezent din punct de vedere fiscal, avem toate premisele sa credem ca suntem pe drumul cel bun, astfel incat 2011 sa fie anul de iesire din criza si sa putem, sustenabil, sa platim salarii, pensii si sa realizam si investitii", a declarat Videanu duminica, intr-o conferinta de presa.

Un exemplu in acest sens este masura 28. Potrivit lui Videanu in programul PSD se regasesc masuri deja implementate de Guvern, cum ar fi masura 21 care vizeaza scutirea de impozit a profitului reinvestit. Altele de acest gen ar fi masurile 32, 57.

"Unele masuri au fost enumerate de mai multe ori, pentru a se ajunge la cifra de 100. Exemplu masura 14 si 37, masura 16 si masura 59, masura 32 si 92. Unele masuri sunt pur si simplu contradictorii si nu pot fi aplicate cum ar fi masura 40. De observat ca impozitarea invers-proportionala este o masura care stimuleaza speculatiile", a explicat Adriean Videanu.

"Din pacate pe langa deficitul bugetar de 4,4 % convenit cu FMI; Comisia Europeana si Banca Mondiala impactul masurilor propuse de PSD aduc un deficit intre 6,1 si 6,3, pentru ca la cota progresiva au doua variante si am analizat si varianta in patru trepte si varianta in trei trepte. Una aduce un deficit de -o,7, una un deficit de -0,5%. Practic, deficitul bugetului consolidat in 2011 ar fi nici mai mult nici mai putin intre 10,7 si 10,7% din PIB ceea ce ar arunca Romania in haos".

Adriean Videanu a explicat ce ar insemna un deficit de peste 10% pentru Romania.

"Ar fi imposibil ca Romania sa se mai poata imprumuta de pe pietele de capital. Ar elimina orice acord cu FMI, CE si Banca Mondiala. Acest lucru ar fi de natura ca inflatia si cursul monedei nationale sa nu mai poate fi controlate. Practic acest pachet de masuri care are numai un mesaj electoral ar duce la saracirea tuturor romanilor fara niciun fel de speranta pentru niciun roman fie ca astazi este multumit sau nu de ce se intampla".

Videanu a anuntat si deficitele pe care le va crea programul PSD.

"Aducerea salariilor din prima zi la valoarea de dinainte aduce un deficit de -1,1% din PIB. Inclusiv noi, PDL, avem in vedere revenirea treptata a salarizarii din sectorul public si vom prezenta pachetul de masuri intr-o peruoada viitoare fundamentata si sustenabila astfel incat Romania sa isi poata prezerva echilibrele macro economice ca un element de credibilitate pentru tara. Eliminarea obligatiilor de a plati contributii sociale pentru cei care primesc DDA aduce un deficit de -0,1% din PIB. Cresterea salariului minim la 750 de lei si unificarea acestuia cu salariul minim din privat si de la stat va duce la scaderea competitivitatii in sectorul privat si la disparitia a peste 100.000 de locuri de munca in economia reala. Este o masura care ar distruge sectorul privat din Romania. Si noi sustinem cresterea salariului minim pe economie, dar trebuie atins acel nivel de echilibru care sa scoata din economia subterana ceea ce se poate scoate, dar fara ca acest lucru sa afecteze competitivitatea mediului de afaceri. Reducerea impozitarii muncii prin scaderea contributiilor aduce un deficit de -0,5%. Zero contributii la angajatori timp de 12 luni aduce o scadere de -0,2% din PIB, iar deblocarea tuturor posturilor din sanatate va aduce o scadere de -0,2% din PIB ".

"Cota progresiva in patru trepte ar duce la o scadere de -0,5% in PIB, iar cea in trei trepte de -0,7% in PIB. Compensarea medicamentelor cu 90% ar duce la o scadere de -0,2% din PIB iar cresterea valorii punctului de pensie la valoarea de 45% ar aduce o scadere de -1,3% din PIB", a mai adaugat Adriean Videanu.

Se actualizeaza