Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a afirmat ca, pentru ca programul de guvernare lansat de PSD la Congresul extraordinar de sambata sa nu ramana doar "un eseu", este nevoie ca motiunea de cenzura sa fie adoptata, dar si ca viitorul premier sa fie Victor Ponta, relateaza Mediafax.

Nastase a spus ca, pentru a deveni realitate, programul de guvernare lansat de PSD, "Romania corecta, Romania sociala", trebuie sa indeplineasca doua conditii: adoptarea motiunii de cenzura si desemnarea lui Victor Ponta ca prim-ministru.

"Ca acest text sa nu ramana doar un eseu, doar o carte pentru biblioteca de partid, mai trebuie indeplinite doua conditii", a afirmat el.

Si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu l-a laudat pe presedintele formatiunii, Victor Ponta, pentru ca, desi este jurist, a inceput sa invete economie.

"El, ca jurist, a inceput sa invete economie. E bine. Vrei sa faci politica, te antrenezi in raspundere guvernamentala, nu se poate sa stai in afara economiei. Si vad ca e un elev constiincios si invata carte", a precizat Iliescu.