Presedintii PSD, PNL si PC au semnat o scrisoare adresata premierului Emil Boc, in care ii solicita acestuia sa demisioneze de la conducerea Guvernului, aceasta fiind, in opinia lor, "singura solutie care ar putea restabili normalitatea in Romania". Anuntul a fost facut de Partidul Conservator, intr-un comunicat de presa, potrivit Mediafax.

  • "Romania traverseaza unul dintre cele mai grele momente de dupa '89. Protestele incepute miercuri la Ministerul Finantelor Publice si ieri la Ministerul Educatiei, reprezinta punctul culminant al unei situatii scapate cu totul de sub control de catre Guvernul actual. Atmosfera sociala din Romania a depasit demult granita de maxima tensiune si risca acum sa degenereze, pe fondul disperarii, in revolte sociale", se arata in document.
  • "Reactia oamenilor este una normala si nu putem decat sa ne declaram solidaritatea fata de acestia. Este de neconceput sa supravietuiesti cu un salariu de sub 600 lei pe luna, cum este cazul unora dintre angajati. In contextul in care, pe agenda publica, se regasesc subiecte precum cresterea preturilor la gaze, gigacalorie sau alimente, odata cu iminenta venire a iernii, protestul salariatilor de la Finante si al celorlalti protestatari este complet justificat", mai scriu semnatarii scrisorii.
  • "Facem, pe acesta cale, un apel la ratiunea si luciditatea dumneavoastra in vederea solutionarii revendicarilor protestatarilor si va cerem instaurarea urgenta a unui climat economic si social stabil. Asa-zisele masuri ale Guvernului Boc nu numai ca nu au reformat Romania ci au generat un haos social. Pacaleala la care ati suspus o tara intreaga, vis-a-vis de acordarea stimulentelor, va decredibilizeaza total, daca mai era cazul, demisia fiind singura solutie care ar putea restabili normalitatea in Romania", incheie acestia.