UPDATE Negocierile de la ministerul Finantelor s-au incheiat fara rezultat. "Stimulentele vor fi acordate doar angajatilor care vor lupta impotriva evaziunii fiscale", a declarat ministrul Ialomitianu care a parasit sediul ministerului in jurul orei 4:00.

"Intoarcerea ministrului Ialomitianu la minister a fost un exercitiu de imagine. Nu a venit cu nicio propunere. E normal ca atunci cand punctul de vedere nu e al tau sa nu poti sa il sustii", a declarat Vasile Marica, presedintele Sed Lex la finalul negocierilor.

"Au fost aduse argumente sterile, iar argumentele noastre nu au fost luate in seama. Intorcerea ministrului nu a adus nimic bun, iar exercitiul asta de imagine se va intoarce impotriva lui", a declarat Sebastian Oprescu, presedinte SNFP.

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu si presedintele ANAF, Sorin Blejnar au revenit in jurul orelor 00:00 la sediul ministerului de Finante, pentru a negocia cu liderii de sindicat.

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, parasise in jurul orelor 22.00 ministerul, insotit de jandarmi, dupa ce a fost blocat cateva minute in biroul sau de catre protestatarii, care ii cereau demisia.

Premierul Emil Boc i-a solicitat ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, sa rezolve singur problema stimulentelor din ministerul condus de el, Guvernul neputand interveni in aceasta chestiune, au declarat, miercuri, surse guvernamentale, citate de Agerpres.

"Mesajul a fost ca fiecare minister trebuie sa-si rezove singur problema din interior. Guvernul nu poate interveni pentru rezolvarea problemelor ridicate de salariatii din Ministerul Finantelor", a declarat un oficial din Guvern, citat de Agerpres.

Totoadata, punctul de vedere exprimat de premierul Boc in discutia cu Ialomitianu a fost ca salariatii din Ministerul Finantelor sa nu primeasca stimulentele cerute.

"La inceputul sedintei de guvern, nici nu am cunoscut revendicarile salariatilor din Ministerul Finantelor. Premierul a spus ca nu se pot acorda fonduri in plus, pentru ca ar insemna sa se ia din veniturile obtinute de alte ministere si institutii pentru a se plati stimulente la Finante", au mentionat sursele citate.

Cateva sute de angajati ai Ministerului Finantelor Publice au incetat miercuri lucrul, nemultumiti de faptul ca nu si-au mai primit stimulentele, a caror valoare poate ajunge la nivelul unui salariu brut, de doua luni, spunand ca nu mai pot avea un trai decent, in conditiile in care salariile le-au fost reduse.