Secretarul general al PDL Vasile Blaga a declarat miercuri ca nu i-a trecut prin cap sa foloseasca platforma crestin-democrat pe care o lanseaza Teodor Baconschi pentru candidatura sa la sefia partidului. In PDL este nevoie de unitatea tuturor platformelor, a adaugat Blaga, citat de Mediafax.

"Nu mi-a trecut nici prin gluma prin cap sa foloseasc nicio plarforma. Dimpotriva, eu am spus ca e nevoie si sper si cred intr-o unitate a tuturor platformelor din partid".

Declaratia a fost facuta la Ateneu, unde a venit la lansarea platformei crestin-democrate de catre Teodor Baconshi.

Blaga a declarat, marti, la interviurile "Gandul", ca, in mod sigur, la viitorul Congres va candida pentru o functie in partid, el admitand ca este posibil sa candideze la presedintia PDL, "daca lucrurile vor evolua spre o tensionare a relatiilor din partid".

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi s-a inscris recent in PDL iar miercuri si-a lansat proiectul politic anuntat inca din vara, Fundatia Crestin-Democrata, organism menit, potrivt acestuia, "sa dezvolte institutional si din punct de vedere doctrinar un mare partid de centru-dreapta".