Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti, la interviurile "Gandul", ca, in mod sigur, la viitorul Congres va candida pentru o functie in partid, el admitand ca este posibil sa candideze la presedintia PDL, "daca lucrurile vor evolua spre o tensionare a relatiilor din partid".

"Voi candida cu siguranta la noul congres. Nu mi-am dorit niciodata sa candidez la presedintia partidului. Nu stiu cum vor evolua lucrurile, dar voi candida cu siguranta pentru o functie in partid", a declarat Blaga, citat de Mediafax.

Intrebat daca va candida tot la functia de secretar general, Blaga a raspuns: "Functia de secretar general o cunosc cel mai bine, dar o sa vedem".

El a spus, insa, ca nu exclude o candidatura pentru o alta functie decat cea de secretar general. "O sa vad cum evolueaza lucrurile, dar functia pe care in mod normal as dori sa candidez e cea de secretar general", a adaugat Vasile Blaga.

Intrebat daca este posibil sa candideze inclusiv la presedintia partidului, Blaga a raspuns: "Daca lucrurile vor evolua spre o tensionare a relatiilor din partid, da".

Intrebat ce inseamna o tensionare a relatiilor din partid, secretarul general al PDL a spus: "Adica, daca lucrurile nu se desfasoara normal in interiorul partidului, n-am motive sa cred in acest moment ca ele nu se vor desfasura asa. Cu dezbateri interne, asa cum e normal in partid, pentru ca eu fac mari diferente intre liberalism si libertinaj in exprimarea opiniilor. Pana la urma, in partid am venit de bunavoie. Daca lucrurile se vor tensiona in sensul in care probabil unii colegi, fara a urma pasii normali in partid, vor dori sa imprime o anumita directie partidului, da, e posibil orice".

Vasile Blaga a precizat ca nu este vorba despre nicio amenintare. "Colegii ma stiu, eu vorbesc in interiorul partidului destul de transant", a adaugat el.

Blaga a mai spus ca, probabil, Congresul partidului va avea loc in primavara, "undeva in sfarsit de februarie inceput de martie".