Senatorul PDL Iulian Urban afirma, pe blogul personal, ca va ataca la Curtea Constitutionala, alaturi de colegii sai din Senat, amendamentele depuse de reprezentantii bancilor la OUG 50/2010, in cazul in care acestea vor fi adoptate de Camera Deputatilor.

''Vad ca deputatii PSD tin cu dintii de amendamentele aduse de banci la OUG 50/2010 care practic modifica total sensul legii, o mutileaza si lasa milioane de romani la cheremul bancilor. (...) declar public faptul ca zbaterea bancilor din Camera Deputatilor este in zadar, intrucat fiecare din cele 83 de amendamente depuse in camera decizionala, care va trece de votul plenului, vor fi atacate la CCR pe motiv de incalcare a principiului bicameralismului'', scrie senatorul PDL in postarea de pe blog.

"Alaturi de colegii mei senatori, conform art. 15 din legea CCR, vom sesiza instanta constitutionala si vom cere ca aceste amendamente sa fie declarate neconstitutionale, urmand sa intoarcem OUG 50 in Senat, acolo unde a fost adoptata cu majoritate de voturi fara nici un fel de amendament", sustine Urban.