Premierul Emil Boc a declarat, duminica, la Suceava, ca PDL a avut nesansa sa preia guvernarea in cea mai grea perioada din ultimii 60 de ani, preluand un deficit de 5,2 la suta de la Guvernul Tariceanu care "santajat de PSD, a sacrificat viitorul economic al Romaniei", a sustinut, duminica, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax. Emil Boc a facut aceste declaratii la sedinta Colegiului Judetean de Coordonare al PDL Suceava, la care au fost prezenti mai multi ministri, aproximativ o mie de delegati din organizatiile din judet si liderii organizatiilor PDL din judetele Moldovei.

  • "In loc sa luam o tara cu bani pusi deoparte, am luat un deficit de 5,2 la suta. Sa ne facem ordine in ograda si sa eliminam abuzurile. Vom culege, ca tara si ca partid, rezultatele muncii noastre de acum. Important este sa nu facem pasi inapoi. In 2012 vom avea o crestere economica sanatoasa", a declarat premierul, adaugand ca, in 2011 cresterea economica va fi de 1,52 la suta si va fi consolidata in 2012: "Atunci, le vom putea spune romanilor ca i-am trecut prin aceasta furtuna teribila. Mai avem nevoie sa trecem aceste luni grele din 2010".

"Cred cu sinceritate ca 2012 va fi anul PDL pentru ca facem ceea ce trebuie si vom castiga si alegerile locale, si parlamentare", a mai spus Emil Boc, care a cerut solidaritate in partid si ca "spiritul de la Suceava sa fie in toate organizatiile PDL".

In ceea ce priveste protestele sindicatelor, primul ministru spune ca "Protestele reprezinta un lucru democratic in momentul de fata, dialogul social nu s-a oprit, nu se va opri niciodata. Vom continua cu toti partenerii dialogul social, atat cu sindicatele, cat si cu patronatele".

Premierul a aratat ca are credinta ca printr-un demers rational se pot gasi solutii astfel incat Romania sa mearga mai departe si considera ca cel mai important lucru este sa nu fie facuti pasi inapoi care sa compromita lucrurile bune care au fost facute, astfel incat in 2011 sa se inregistreze o crestere economica, "crestere care sa dea romanilor salarii si pensii de durata, si nu conjuncturale, cum a fost in 2008".