Presedintele Traian Basescu fost prezent, miercuri, la inaugurarea fabricii Procter & Gamble din localitatea prahoveana Urlati, in care se produc sampoane si balsamuri, seful statului stand de vorba cu conducerea Procter & Gamble la nivel mondial. Traian Basescu a promis, cu aceasta ocazie, si ca "va fi un consumator al produselor fabricate la Urlati, chiar daca nu pare", potrivit Mediafax.

Traian BasescuFoto: AGERPRES

Traian Basescu a tinut un discurs in fata invitatilor, jurnalistilor si angajatilor P&G prezenti la inaugurare, inainte de discursul sefului statului luand cuvantul Bob McDonald si managerul P&G Romania, Luc Viane.

In discursul sau, presedintele a aratat ca este important faptul ca P&G arata incredere fata de Romania, a multumit reprezentantilor companiei pentru decizia de a continua sa investeasca in Romania in conditiile in care compania are deja o fabrica la Timisoara si a apreciat nivelul tehnologic al fabricii, calitatea muncitorilor si cooperarea intre americani, europeni si romani in aceasta afacere.

Spre finalul discursului, presedintele a afirmat: "Chiar daca nu par, voi fi un consumator al produselor P&G".

Presedintele Basescu a dezvelit, impreuna cu CEO al P&G, placa inaugurala a Fabricii de la Urlati si o sculptura reprezentand un copac, simbol al investitiei ecologice de la Urlati.

La inaugurarea fabricii din judetul Prahova au participat, pe langa autoritati judetene si locale, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, si senatorul Teodor Melescanu, ales intr-un colegiu uninominal din Prahova. Niciunul dintre cei doi politicieni nu a urcat pe scena alaturi de presedintele Traian Basescu.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Mediului si Padurilor, fabrica din Urlati este o fabrica de sampoane si produse pentru ingrijirea parului, reprezentand o investitie de peste o suta de milioane de euro. Productia fabricii este destinata, in proportie de 90%, comercializarii pe pietele din Europa de Sud-Est.