Emil Boc a inaintat luni presedintelui Traian Basescu o noua propunere de numire pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, in persoana lui Traian Igas, liderul grupului PDL din Senatul Romaniei, informeaza un comunicat al Guvernului.

Traian IgasFoto: Agerpres

Anterior premierul Boc primise mandat din partea Biroului Permanent al PDL sa inainteze o lista cu sase propuneri pentru a prelua sefia Ministerului de Interne, a anuntat luni vicepresedintele PDL, Cristian Boureanu, care a amintit si cateva nume: Traian Igas, Ioan Oltean si Cezar Preda.

In acelasi timp, Boureanu a precizat ca nu exclude nici posibilitatea ca in urma discutiilor de la Cotroceni, Vasile Blaga sa revina asupra demisiei.

Celelalte nume vehiculate au fost: Petru Filip, Gheorghe Falca si Sulfina Barbu.

Cine este Traian Igas?

Liderul senatorilor PDL, Traian Igas, este parlamentar de Arad si a fost sustinut in alegeri de primarul Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu.

Din 2008, Traian Igas este liderul grupului PDL din Senat si este presedintele Comisiei pentru Regulament.

In perioada 2004 - 2008 a fost deputat, vicepresedinte al Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic.

In perioada 2000-2004 a fost consilier local in orasul aradean Pecica, iar in 2004 a fost consilier in Consiliul Judetean Arad.

  • Studii:

Igas este are diploma de licenta in Stiinte Juridice, obtinuta la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" Arad, Facultatea de Drept. De asemenea are diploma de absolvire in Managementul si Finantarea in Administratia Publica, Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad, Facultatea de Stiinte Economice. Potrivit Cv-ului, deputatul cunoaste limba germana si italiana.

De asemenea are un certificat de absolvire in "Securitate si Aparare Nationala", la Colegiul National de Aparare.

  • Avere:

Potrivit declaratiei de avere, Igas detine trei terenuri, un luciu de apa, doua case in Pecica (jud. Arad) si un apartament in municipiul Arad.

Igas detine de asemenea doua autoturisme (Opel si Volswagen) si bijuterii de 7.000 de euro. Senatorul PDL este asociat unic la SC Costello 2000 SRL. Senatorul nu are datorii sau credite.

Update: Presedintele Traian Basescu a semnat la scurt timp decretul de numire a lui Traian Igas la sefia MAI. Noul ministru a depus juramantul la Palatul Cotroceni, la ora 19.00.