Demisia ministrului de Interne este "un gest personal si unilateral al domnului Blaga" care "si-a asumat responsabilitatea pentru greselile altora", a declarat, luni, premierul Emil Boc, la scurt timp dupa anuntul oficial al lui Vasile Blaga in acest sens.

"Decizia de demisie ii apartine domnului Blaga, este un act unilateral", a adaugat Emil Boc, care a refuzat sa raspunda la intrebarile presei pe tema numelui succesorului lui Vasile Blaga la MAI.

"In aceasta dimineata i-am inaintat primului ministru demisia mea de onoare de la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor. MAI este singura institutie din Romania care a reusit sa atraga in proportie de 100% fonduri europene - e vorba despre 600 de milioane de euro. In ceea ce priveste mitingul politistilor, imi mentin in totalitate punctul de vedere - politistii au dreptul de a protesta, dar intr-un cadru strict legal. Cei care au gresit vor raspunde in conformitate cu gravitatea actiunilor pe care le-au comis. Nu pot accepta insa ca gestul unora dintre ei sa fie considerat element de raportare pentru toti angajatii MAI", a anuntat, luni, Vasile Blaga.