Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat, joi, ca intentia lui Victor Ponta de a declansa procedurile de suspendare din functie a lui Traian Basescu este "un demers care nu cred ca are sanse de reusita" si a tinut sa "le atraga atentia" celor care "nu stiu ce inseamna o criza politica suprapusa peste o criza economica": "Este vorba despre credibilitatea Romaniei si despre posibilitatea de a isi finanta deficitul bugetar in urmatorii ani".

Liderul democrat-liberal a adaugat ca "Victor Ponta a dat dovada de imaturitate politica propunand suspendarea. Atitudinea de Che Guevara il face pe Victor Ponta sa ceara astfel de lucruri, in lipsa unei solutii reale pentru romani. Nu cred ca astazi Romania are nevoie de o criza politica."

"Ati vazut si reactia potentialilor aliati: asteptam sa vedem ce se intampla", a adaugat Adriean Videanu.

Liderul democrat-liberal mai spune ca "Pensiile vor fi inghetate, dar nu va scadea nicio pensie cu niciun leu. Condamn atitudinea de manipulare a cetatenilor in aceasta perioada, legat de scaderea pensiilor."

Chestionat de jurnalisti pe tema scaderii popularitatii si credibilitatii partidului sau, Adriean Videanu a replicat "In primii 20 de oameni cu credibilitate o sa gasiti vreo 10 de la PDL".