"Daca Traian Basescu promulga Legea pensiilor, adoptata prin frauda de Roberta Anastase, la cererea sa, voi cere tuturor grupurilor parlamentare din opozitie, dar si UDMR si independentilor, sa fie de acord sa incepem demersurile pentru suspendarea presedintelui", a anuntat, joi, liderul social-democrat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa. "Speram sa convingem toate grupurile parlamentare sa voteze pentru suspendarea presedintelui si sa dea Dumnezeu ca in acest fel sa scape Romania de Traian Basescu", a adaugat Ponta.

Declaratiile lui Victor Ponta:

  • PSD nu poate sa ramana fara replica si actiune politica. 6 milioane de pensionari sunt afectati de furtul de voturi comis de Roberta Anastase, sub protectia si comanda lui Traian Basescu. Roberta Anastase si Traian Basescu pun in pericol functionarea democratica a acestei tari.
  • Intregul scandal si reactiile de ieri ale lui Traian Basescu au o singura cauza - au fost prinsi furand. E clar ca Roberta Anastase nu a furat de capul ei, ci sub protectia lui Traian Basescu.
  • Pensionarilor le sunt furati 6% din pensii, femeile din Romania vor trebui sa munceasca pana la 65 de ani, ceea ce este profund nedrept. Punctul de pensie scade pana la 38%, potrivit noii legi.
  • Prin aceasta lege, militarii sunt umiliti si mintiti, este desfiintat orice sistem prin care li se recunoaste militarilor munca lor.
  • Prin aceasta lege sunt furati si cei care se pensioneaza anticipat nu pentru ca nu vor sa munceasca. Prin aceasta lege, oamenii care au muncit in conditii grele sunt pedepsiti.
  • Reactia lui Traian Basescu este o reactie tipica pentru vremurile pe care eu personal nu le-am prins, dar parintii mei le-au prins, o reactie tipica de securist. Nu o sa cad in capcanele securistice ale lui Traian Basescu, dansul sa faca afirmatii, iar eu sa fug.
  • La 17 ani am avut curajul sa ies in strada impotriva lui Ceausescu, cu atat mai mult la 38 de ani am curajul sa ma bat cu Traian Basescu. Nu sunt santajabil.
  • S-a spus ca am cerut sprijinul sa candidez la functia de primar al Bucurestiului. Vreau sa prezint buletinul meu de identitate. Domiciliul meu este in Baia de fier, judetul Gorj. Legea alegerilor locale spune ca pot candida doar persoanele care au domiciliul administrativ in respectiva localitate.
  • Traian Basescu ne urmareste, ne inregistreaza, trimite tot felul de agenti. De aceea, sunt mai prudent decat un om obisnuit. Traian Basescu e interesat unde isi petrece vacanta fiecare din cei 22 de milioane de romani?
  • Eu nu am nicio functie publica, sunt doar deputat de Gorj. Sunt procuror, deci sunt obisnuit cu infractorii precum Traian Basescu. Am fost in vacanta in Liban, mi-am platit vacanta. Voi prezenta chitanta, imi platesc singur orice vacanta. Poate varsta mi-a permis sa nu fiu ofiter al Securitatii, precum Traian Basescu.