PSD a depus, marti, o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si a secretarului forului, Sever Voinescu, presupusa fraudare a votului la Legea pensiilor, a anuntat purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, potrivit Agerpres.

"Credem ca doamna Roberta Anastase si domnul Sever Cotoi trebuie sa plateasca in justitie pentru ceea ce au facut cu o lege esentiala - Legea pensiilor", a spus Radu Moldovan, referindu-se la modalitatea de vot, pe care opozitia o contesta. Potrivit acestuia, plangerea penala este pentru abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals si fals in declaratii publice.

Social-democratii anuntasera, inca de saptamana trecuta, ca intentioneaza sa conteste Legea pensiilor la Curtea Constitutionala si sa depuna o plangere penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor.

In plus, opozitia cere reluarea votului asupra Legii pensiilor in Parlament, sustinand ca numarul deputatilor aflati in sala la momentul votarii acesteia ar fi fost mai mic decat arata rezultatul votului.