PSD va depune plangere penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, pe care o acuza de abuz in serviciu, fals si uz de fals pentru modul in care s-a derulat votul la Legea Pensiilor. PSD si PNL sustin ca Roberta Anastase a numarat fraudulos voturile, eludand lipsa de cvorum din camera inferioara a Parlamentului.

Victor Ponta in studioul HotNews.ro Foto: Hotnews

"Lucram la plangerea penala care va fi depusa la parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva Robertei Anastase, care trebuie inculpata pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals in adoptarea legii pensiilor", a afirmat luni liderul PSD, Victor Ponta, intr-o conferinta de presa.

"Nu cred ca in istoria tarii, in fata camerelor de luat vederi, cu atata tupeu si dispret fata de oameni, a avut loc o frauda atat de clara, care afecteaza viata a 6 milioane de oameni", a continuat Ponta.

El a precizat ca PSD va adresa presedintelui Traian Basescu, in cursul acestei zile, o scrisoare in care ii va solicita acestuia sa-si exerseze atributiile constitutionale de mediere a institutiilor statului.

"Daca presedintele refuza sa-si indeplineasca obligatia constitutionala pentru noi nu mai e presedintele tarii si nu mergem maine in Parlament", a adaugat Ponta, facand referire la faptul ca seful statului a anuntat ca va sustine marti un discurs in fata Parlamentului, pe teme de politica interna.

Liderul PSD a spus ca daca PSD accepta rezultatul votului din Camera Deputatilor "se creeaza un precedent de furt in Parlamentul Romaniei si Traian Basescu trebuie sa condamne acest tip de fraudare si sa refuze sa promulge legea".

"Daca Traian Basescu nu face acest lucru, parlamentarii PSD nu vor participa la mesajul presedintelui", a incheiat el.

Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputatilor, cu 170 voturi "pentru", 2 "impotriva" si 3 abtineri, in absenta reprezentantilor PSD si PNL, dupa o dezbatere maraton in care parlamentarii care sustin Guvernul au reusit sa isi impuna prevederile dorite.