"Prefer sa nu spun mai multe, dar cred ca ce pateste acum Sorin Ovidiu Vintu este doar o reglare de conturi intre vechi tovarasi", a afirmat, vineri, la Brasov, presedintele Senatului, Mircea Geoana, potrivit Mediafax.

Tot vineri, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a evitat a comenteze acuzatiile pe care Sorin Ovidiu Vintu i le-a adus presedintelui Traian Basescu, fostul presedinte raspunzandu-le jurnalistilor: "Nu stiu, nu vreau sa ma bag in asemenea chestii, se cunosc mai bine reciproc".

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu il acuzase, miercuri, in fata instantei, pe Traian Basescu de faptul ca i-ar fi cerut sprijin mediatic la referendumul din 2007, pentru demiterea presedintelui. De asemenea, el a sustinut ca emisari ai lui Traian Basescu i-ar fi cerut sa cedeze o parte din trustul sau media, refuzul sau ducand la declansarea controalelor ANAF la Realitatea TV si, in final, la arestarea sa.

Sorin Ovidiu Vintu l-a acuzat pe Traian Basescu si de influentarea justitiei si de presiuni asupra magistratilor.

Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat joi dupa-amiaza din inchisoare, dupa o saptamana de detentie, dupa ce magistratii au admis recursul depus de avocatii omului de afaceri la decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile. El fusese arestat preventiv in noaptea de 9 spre 10 septembrie, alaturi de soferul sau, Alexandru Stoian, si de omul de afaceri moldovean Octavian Turcan.

Cei trei l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa, fost director al Gelsor, condamnat, in lipsa, la 15 ani de detentie, pentru pagubirea a 300.000 de investitori FNI, sa fuga din tara, in anul 2000, si sa se ascunda de autoritatile romane. Popa a fost retinut pe 2 decembrie anul trecut, la Jakarta (Indonezia).