Parlamentarii independenti se declara satui sa fie a cincea roata la caruta guvernarii. Surse parlamentare au declarat pentru Hotnews.ro ca parlamentarii UNPR sunt foarte deranjati de atitudinea aroganta pe care PDL o manifesta fata de ei, iar declaratia presedintelui executiv al UNPR, Gabriel Oprea este primul avertisment dat public premierului Emil Boc si democrat liberalilor. Uneperistii sunt nemultumiti ca, la remaniere, nu au obtinut nici un post, iar premierul Emil Boc i-a dus de nas si cu numirile la deconcentrate.

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marti, ca, "deocamdata", Guvernul Boc sta in voturile UNPR, el subliniind ca se asteapta ca majoritatea parlamentara care sprijina Executivul sa fie respectata.

"Deocamdata, acest Guvern sta in voturile UNPR. Vreau sa se inteleaga foarte bine si foarte clar acest lucru: cui nu-i place isi poate cauta o alta formula guvernamentala. Deocamdata, asta e structura majoritatii parlamentare pe care se sprijina Guvernul Boc si noi ne asteptam ca ea sa fie respectata", a declarat Oprea

Totodata, Oprea a tinut sa transmita democrat liberalilor ca UNPR nu este un partid slab si doreste sa fie tratat ca un partener adevarat de guvernare. "Faptul ca nu suntem galagiosi, ca nu suntem ca pupezele sau ca pitigoii nu inseamna ca suntem slabi, ci ca suntem la alt nivel a ceea ce inseamna interesul national",

Declaratia lui Oprea vine in urma presiunilor facute de parlamentarii UNPR. Sursele citate sustin ca independentii au facut presiuni la varful partidului si i-au cerut presedintelui executiv Gabriel Oprea sa ia atitudine fata de partenerii de guvernare. Uneperistii au reprosat conducerii partidului lipsa de atitudine fata de aroganta cu care ii trateaza PDL.

"Am dovedit la fiecare vot in Parlament ca suntem parteneri de incredere, iar cand a fost vorba sa cerem ceva, ne-au dus cu vorba. Ne-au tratat intodeauna ca pe a cincea roata la carutasau ca pe ruda mai saraca careia i se arunca un colt de paine.Pedelistii uita ca depind de voturile noastre ca sa ramana la guvernare", a declarat pentru HotNews.ro un parlamentar independent.

Aceleasi surse sustin ca declaratia lui Oprea este de fapt un avertisment din partea parlamentarilor pe care ii are in subordine la adresa democrat liberalilor. Totodata senatorii si deputatii independenti au fost foarte nemultumiti de faptul ca sunt subiect de glumite in interiorul PDL. Uneperistii doresc sa fie recuoscuti ca parteneri de coalitie si sa primeasca functiile cerute in teritoriu in caz contrar, PDL risca sa ramana fara sustinere parlementara la votul pe ordonantele Executivului care prevad masurile anti-criza.

Dupa ce au fost scosi din carti la numirea noilor ministrii de catre democrat liberali, parlamentarii independenti au fost luati si peste picior de catre acestia. La sedinta Colegiului Director a PDL de saptamana trecuta, fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, a fost apaludat la scena deschisa pentru ca i-a catolgat pe uneperisti drept "o adunatura de gaini venite din toate cotetele, cu un cocos care nu le poate satisface".

"Declaratia domnului presedinte a fost un mesaj pentru PDL. Am fost lasati pe dinafara de fiecare data la deconcentrate ne-au promis si n-am obtinut nimic, la remaniere nici macar nu si-au pus problema ca am fi interesati si, mai mult de atat, in sedintele lor de partid suntem subiect de glumite. Cred ca ar trebui sa ne respecte mai mult si sa ne trateze ca pe niste adevarati parteneri de guvernare, pentru ca fara voturile noastre sunt terminati" ne-a declarat un parlamentar independent.

Nu este prima oara cand presedintele executiv al UNPR este supus presiunii propriilor parlamentari. La votul motiunii de cenzura din iunie, Gabriel Oprea a anuntat ca parlamentarii independenti se abtin de la vot. Decizia a fost luata la nivelul conducerii dupa ce Gabriel Oprea a constatat ca nu poate controla votul propriilor parlamentari.