Primarul constantean, Radu Mazare, a adoptat, din nou, tinuta militara, vineri, la Jupiter, cand a participat la un seminar la scoala politica a TSD. El a pledat in fata tinerilor pentru modelul Fidel Castro.

Facandu-si loc printre tineri, Mazare a captat atentia prin tinuta pe care a adoptat-o: uniforma de militar, fara insemne sau grade, cizme pana aproape de genunchi si o bereta rosie.

Dupa baia de multime, primarul de Constanta a urcat pe scena, unde le-a vorbit tinerilor despre revolutie si Fidel Castro.

"Bai, ce as mai face o revolutie cu voi de aici!", au fost primele cuvinte ale lui Mazare.

El nu si-a ascuns admiratia fata de liderul cubanez Fidel Castro, indemnandu-i pe tinerii social-democrati sa-i copieze "curajul".

"Mie imi place de Fidel Castro. E un smecher, a luat puterea la 32 de ani si a tinut-o 50 de ani si a facut ce a crezut el ca trebuie sa faca. Si a avut si gagici si a avut si femei si si-a facut treaba. Da, mie imi place de el. Ce daca unora nu le place si stramba din nas, mie imi place. Si voi ar trebui sa faceti la fel, sa aveti curaj si sa faceti ce va place", a spus Mazare, citat de Mediafax.

El a vorbit apoi despre "curajul" in politica, afirmand ca, in urma cu cativa ani, cand "Basescu era pe val", foarte putini lideri PSD il criticau.

"Pe Basescu, in urma cu cativa ani, cand era el cel mai tare, doar eu aveam curaj sa il critic. Mai era Adrian Nastase care il ataca si, putin de tot, Victor Ponta. Acum, cand omul e incoltit, toata lumea sare pe el. Asa s-a intamplat cu domnul Nastase. Cand era premier, toata lumea se inghesuia sa il pupe in fund, nu-i asa? Era coada in spatele lui. Cum se misca el un pic, se misca si toata coada dupa el. Cum nu a mai fost premier, toti s-au gasit la un hotel sa ii spuna ca nu mai e bun si trebuie sa plece", a spus Mazare.